Για τρίτη φορά, μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες, συνελήφθη ιδιοκτήτης βορειοελλαδικής επιχείρησης κεραμικών πλακιδίων, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. >>>

Αυτή τη φορά, ο ηλικίας 81 ετών επιχειρηματίας, συνελήφθη κατηγορούμενος για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 180.000 ευρώ, καθώς και για μη καταβολή εργατικών αμοιβών, ύψους 800.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, οι παραπάνω οφειλές αφορούν διάφορα χρονικά διαστήματα, κατά τα έτη 2010 και 2011.Ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ' όπου ζήτησε και πήρε την προβλεπόμενη αναβολή.

Είναι η τρίτη φορά που ο 81χρονος συλλαμβάνεται για οφειλές της επιχείρησης. Αρχικά, συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, πάλι για μη απόδοση ΦΠΑ, ενώ η δεύτερη σύλληψη έγινε δύο μήνες αργότερα, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και πέτυχε να πάρει αναβολή, προκειμένου να συνεκδικαστούν οι υποθέσεις του τον προσεχή Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο ηλικιωμένος δεν έχει καμία σχέση, πλέον, με τη διαχείριση της επιχείρησης και, όπως έκανε γνωστό, ήδη έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμού των εγκαταστάσεών της. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το Δημόσιο τού οφείλει περί τις 700.000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Η επιχείρηση, που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα λειτουργίας, βρίσκεται σε παραγωγική αδράνεια τον τελευταίο χρόνο. Στο μεταξύ, για χρέος, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά μόλις ένα μήνα (το Δεκέμβριο του 2010) συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 48χρονη ιδιοκτήτρια λογιστικού γραφείου.