Στους αποψινούς (22:30) ημιτελικούς των 200μ. πεταλούδα προκρίθηκε ο Γιάννης Δρυμωνάκος, σε αντίθεση με τον Στέφανο Δημητριάδη ο οποίος αποκλείστηκε. >>>

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που έκανε μια καλή κούρσα και πλησίασε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1:56.47), τερμάτισε 6ος στην 3η προκριματική σειρά με 1:56.97 και πήρε το 16ο και τελευταίο «εισιτήριο» για τους αποψινούς ημιτελικούς. Ο Στέφανος Δημητριάδης ήταν 8ος στην 4η προκριματική σειρά με 1:58.79 και κατετάγη στην 23η θέση.

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί πέτυχα τον αρχικό μου στόχο που ήταν μια αξιοπρεπής εμφάνιση. Ήμουν "πιασμένος" τις δύο προηγούμενες ημέρες και αναγκάστηκα να κάνω φυσιοθεραπείες για να αγωνιστώ. Επόμενη επιδίωξή μου, αφού πέρασα στον ημιτελικό, είναι να βελτιώσω κι άλλο την επίδοσή μου και ό,τι καλύτερο έρθει. Η εμφάνισή μου αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσω την καριέρα μου και να κρεμάσω το σκουφάκι μου», δήλωσε ο Δρυμωνάκος.

Από την πλευρά του, ο Δημητριάδης ευχαριστήθηκε τον αγώνα, αφού όπως εξήγησε «ήταν μια μεγάλη εμπειρία που μπόρεσα να ζήσω αυτή τη διοργάνωση. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ με μεγάλους αθλητές, όπως τον Φελπς, τον Ματσούντα και άλλους. Περίμενα περισσότερα πράγματα από τον εαυτό μου, ένα χρόνο κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ, αλλά δεν πήγα όπως επιθυμούσα. Ευελπιστώ σε μια καλύτερη κούρσα στα 100μ πεταλούδα».