Με μια προκήρυξη που στον όγκο της μπορεί να συγκριθεί με τις προκηρύξεις των Ερυθρών Ταξιαρχιών -των... πρώτων ημερών-  η ομάδα «Αποκλίνουσες συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερορισμού - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. >>>



Την προκήρυξη δημοσιεύει αυτούσια το Indymedia. Σε αυτήν, τα μέλη της οργάνωσης υποστηρίζουν ότι είχαν εξασφαλίσει πως κανένας δε θα διέτρεχε οποιονδήποτε κίνδυνο και διαψεύδει πως χρησιμοποιήθηκαν όπλα για την ακινητοποίηση του προσωπικού, αν και "ήταν μια πράξη πολέμου, ενάντια στις ύπουλες σιωπές και στην γενικευμένη αιχμαλωσία που παράγει ο σύγχρονος κόσμος".
Κάνουν κριτική στο σύγχρονο τρόπο ζωής,  με γλώσσα που δείχνει ότι η ομάδα αποτελείται από ιδιαίτερα νεαρά άτομα (το δείχνουν εκφράσεις όπως "όσοι πουλάνε μούρη για να καλύψουν τις αδυναμίες τους, να σκεπάσουν έστω και πρόσκαιρα τη φτήνια του καταπιεσμένου εαυτού τους" και "μας κάνει να παραλληλίζουμε το υπάρχον οικοδόμημα μ' ένα καράβι το οποίο χωρίς καπετάνιο και αρχηγικό πλήρωμα συνεχίζει τη ρότα του ομαλά, χωρίς προβλήματα χάρις τους καλά αλλοτριωμένους ναύτες του").
Χαρακτηρίζουν το χτύπημα δείγμα αλληλεγγύης "στην αντάρτισσα Όλγα Οικονομίδου", που συμπλήρωσε 54 μέρες στην απομόνωση επειδή αρνήθηκε σωματικό έλεγχο στις φυλακές, ενώ παραθέτουν κι άλλα ονόματα φυλακισμένων αναρχικών.
Υποστηρίζουν ότι επέλεξαν την Microsoft "γιατί είναι μία απ' τις ισχυρότερες εταιρίες του κλάδου των υπολογιστών, αυτών των θαυμάσιων και τρομακτικών μηχανών που ξεκίνησαν με στόχο να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη νόηση και πλέον σηκώνουν τον καπιταλισμό στις πλάτες τους. Το λογισμικό που αναπτύσσει τρέχει στη συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστών είτε για να αποβλακώνονται οι πιτσιρικάδες στα βιντεοπαιχνίδια είτε για να δώσει πνοή στους υπολογιστές κρατών, εφοριών, στρατών και καπιταλιστικών εταιριών".
Προαναγγέλλουν κι άλλα χτυπήματα, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί στόχος τους "κάθε εταιρία που συμμετέχει στο τεχνοβιομηχανικό σύμπλεγμα ανεξαρτήτως της συμβολής της".
Χαρακτηρίζουν "ακριβοπληρωμένες πόρνες της εξουσίας" την τεχνολογία και την επιστήμη και αφήνουν να εννοηθεί ότι ακολουθεί και η τέχνη ("η τέχνη σίγουρα τις ζηλεύει", λένε). Και προσθέτουν: "Χιλιάδες μυαλά έχουν πουληθεί και σκέφτονται για λογαριασμό της εξουσίας. Για να γίνει η καθεστηκυία τάξη ισχυρότερη".
Ξεκαθαρίζουν, πάντως, ότι δεν οραματίζονται "ένα κόσμο που ο καθένας πρέπει να πιάσει ένα γκασμά για να δουλέψει την γη, ούτε επιδιώκουμε να γυρίσουμε χίλια χρόνια πίσω, πράγμα έτσι και αλλιώς ανέφικτο. Επιθυμούμε την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ατόμου στο απόλυτο μέσα σε ένα κόσμο που η γνώση και η εμπειρία θα υπάρχουν ελεύθερα και δεν θα είναι προνόμιο μιας εξουσιαστικής κλίκας και εργαλείο μιας οικονομικής στρατηγικής".
Δηλώνουν αναρχικοί κι αγωνιστές ("ο αγώνας δεν είναι θέμα συζήτησης στα καφενειακά κουτσομπολιά, στα κενά των φοιτητικών/εργασιακών ωρών, στους μουράτους "αναρχο"-γαμιάδες των Εξαρχείων", λένε), μακριά από ελιτισμούς, απο΄"το lifestyle της μαστούρας που έχει μολύνει τους επαναστατικούς κύκλους" κι από το "ψευδοδίλημμα δημόσιο ή αντάρτικο".
Δηλώνουν αλληλέγγυοι στους αντάρτες στο Δέλτα του Νίγηρα, στα μαχητικά ανατρεπτικά κινήματα που αναπτύσσονται στις ΗΠΑ, στην ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση, στη FARC στην Κολομβία, στους καταληψίες της Βραζιλίας που διώκονται μαζικά και βίαια "εν' όψει Ολυμπιακών αγώνων", στους εξεγερμένους της Αγγλίας, τους αλήτες των γκέτο της Γαλλίας, στους ανθρακωρύχους στην Ισπανία καθώς και τους εξεγερμένους της Αιγύπτου και της Συρίας.
Για τη στροφή προς την αριστερά θεωρούν ότι "κάποιοι απλά είδαν φως και μπήκαν σε μία απόπειρα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού" κι ότι είναι "συσσωρευμένη βλακεία" τα διλήμματα όπως "χρυσή αυγή ή σύριζα". 
Ειδικά για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αναφέρουν ότι "ησυνεχόμενη αύξηση της δυναμικής των φασιστών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους επειδή ακόμα δεν αποτελούν ένα φαινομενικά σοβαρό κίνδυνο γιατί θα βρεθούμε προ εκπλήξεως και δεν θα είναι κάτι ευχάριστο. Έτσι οι μαχαιροβγάλτες μέλη του κόμματους αυτού ας μην καθησυχάζονται επειδή πλέον θα τους φυλάνε μπάτσοι. Όπως λέει και το ρητό: με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια"...
Τα μέλη της ομάδας αναλαμβάνουν, τέλος, την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο Studio ATA.