baxtseli_thraki_20120628_05Στην Θράκη «αλώνιζε» χθες ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Μάλιστα, έκανε λόγο για την παρουσία «Τούρκων» στη δυτική Θράκη και είπε πως «η μητέρα πατρίδα αυτών είναι η Τουρκία». >>>

baxtseli_thraki_20120628_02Η Αθήνα δεν… μπορεί να δει, από ότι φαίνεται, τις προκλήσεις του προέδρου του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, διαφορετικά θα περίμενε κάποιος να αντιδράσει…

Ο Μπαχτσελί έφτασε στη χώρα μας περνώντας οδικώς από την Ανδριανούπολη, στον Έβρο. Η ομάδα που συνοδεύει τον Μπαχτσελί αποτελείται από 15 άτομα όλοι τους μέλη των Γκρίζων Λύκων.

baxtseli_thraki_20120628_08Η πρώτη του επίσκεψη έγινε στο χωριό Μέγα Δέρειο. Εκεί Μουσουλμάνοι της περιοχής που, για να φαίνονται περισσότεροι, είχαν φθάσει και από τα γύρω χωριά, τον υποδέχθηκαν με πανηγυρικό τρόπο.

baxtseli_thraki_20120628_07Ο Μπαχτσελί στην προκλητική ομιλία του στο χωριό εφηύρε προβλήματα και… υποσχέθηκε λύσεις: «Γνωρίζω πως η “τουρκική” μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει προβλήματα στην παιδεία, στην άρνηση της ταυτότητας της και στην αναγνώριση του μουφτή. Ήρθαμε εδώ για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε ενέργειες για να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά», είπε. Και πρόσθεσε:

baxtseli_thraki_20120628_03«Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι “Τούρκοι της Θράκης” υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όσοι προσπαθούν να.... εξαλείψουν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα αυτής της κοινωνίας δεν θα μπορούν να ορθοποδήσουν. Και η εγγύηση γι’αυτό είναι τα εκατομμύρια ομοεθνών Τούρκων, oι οποίοι προσεύχονται για σας από τη μητέρα πατρίδα».

Τιμές στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ

baxtseli_thraki_20120628_06Στη συνέχεια ο Μπαχτσελί και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Δήμο Αρριανών Ροδόπης, όπου έγιναν δεκτοί με λουλούδια από τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερίφ και δημοτικούς συμβούλους.

Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων αργότερα επισκέφθηκε τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή. Εκεί στην ομιλία του ο Μπαχτσελί ισχυρίστηκε πως το τροχαίο δυστύχημα που σκοτώθηκε ο Σαδίκ ήταν «ύποπτο» και δήλωσε πως ο Σαδίκ «ήταν η ελπίδα, η ανάσα αλλά και ο στόχος των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης».

baxtseli_thraki_20120628_01Και συνέχισε προκαλώντας ο Μπαχτσελί: «Ο Αχμέτ Σαδίκ δεν έπαψε ποτέ να λέει πως είναι Τούρκος και ο ίδιος έκανε σημαία την Τουρκική ταυτότητα και την Μουσουλμανική ύπαρξη. Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι “Τούρκοι της Θράκης” υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όσοι προσπαθούν να εξαλείψουν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα αυτής της κοινωνίας δεν θα μπορούν να ορθοποδήσουν. Και η εγγύηση γι’ αυτο είναι τα εκατομμύρια ομοεθνών Τούρκων, οι οποίοι προσεύχονται για σας από τη μητέρα πατρίδα»

Ο Μπαχτσελί στη συνέχεια επισκέφθηκε το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Η επίσκεψη Μπαχτσελί στην Ξάνθη και η πρόκληση

baxtseli_thraki_20120628_09Στην Ξάνθη, υπήρξαν αντιδράσεις για την επίσκεψη του Τούρκου Βουλευτή, τόσο από τον σύλλογο Κυπρίων Νομού Ξάνθης, όσο και από ομάδα νεαρών, που παρήλασαν από τους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης κρατώντας Ελληνικές σημαίες. Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία κι ανάρτησαν πανό με σύνθημα «έξω το Τουρκικό Προξενείο από την Θράκη».

baxtseli_thraki_20120628_04Ο Μπαχτσελί πήγε για φαγητό στο πάρκο της Ξάνθης και, με μιάμιση ώρα καθυστέρηση στο πρόγραμμά του, επισκέφθηκε, μετά το γεύμα του στην Ξανθίππη, τον ψευδομουφτή Μετέ, προκαλώντας αντιδράσεις σε πλήθος συγκεντρωμένων νεαρών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας.

Εκεί ένας άνδρας από τη συνοδεία του Μπαχτσελί, την ώρα που εκείνος έμπαινε στο σπίτι του ψευδομουφτή, έκανε, με το χέρι του, το σήμα των “Γκρίζων Λύκων”, κάτι που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις. Οι συγκεντρωμένοι (περίπου 50 άτομα) κινήθηκαν εναντίον της συνοδείας του, όμως, επενέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη που τους απέτρεψε.

Στη συνέχεια η τούρκικη κουστωδία επισκέφθηκε τα γραφεία της παράνομης, Τούρκικης Ένωσης Ξάνθης, όπου είχαν συνάντηση μαζί τους οι γνωστοί μειονοτικοί Αχμέτ Φαΐκογλου, Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ και Τσετίν Μάντατζη.

Θα πάει και Σκόπια

Η περιοδεία του αρχηγού του MHP στα Βαλκάνια περιλαμβάνει την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και το Κόσοβο.


Οι φωτογραφίες είναι από το http://www.birlikgazetesi.info/ και από το http://fonitisxanthis.gr/