Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε στην συνέντευξη Τύπου πως όλοι στην Εθνική είναι θλιμμένοι για αυτό που συνέβη στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. >>>Τι είπε για την Πολωνία και την διαιτησία Θλιμμένοι είναι άπαντες στο "στρατόπεδο" της Εθνικής μας ομάδας, για τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπως τόνισε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου (9/6).

Παράλληλα ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός ανέφερε πως η Εθνική μας μπορεί να τα καταφέρει ακόμη και με δέκα παίκτες αν κάνει αυτό που πρέπει στο γήπεδο, ενώ επεσήμανε πως η διαιτησία αδίκησε την Ελλάδα στην πρεμιέρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

"Δυστυχώς τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για μας στην αρχή του παιχνιδιού. Είχαμε προειδοποιήσει τους ποδοσφαιριστές για το καλό ξεκίνημα της Πολωνίας. Φάνηκε ότι η δυνατή πλευρά της Πολωνικής ομάδας ήταν η δεξιά πλευρά.

Είναι παίκτες που παίζουν στην ίδια ομάδα, την Ντόρτμουντ και τον επιθετικό τον Λεβαντόβσκι. Η στρατηγική μας ήταν να βγαίνουμε γρήγορα στην αντεπίθεση όποτε μπορούσαμε. Δεν λειτουργήσαμε καλά με αποτέλεσμα να δεχθούμε γρήγορα το γκολ.

Μετά από τα 25 λεπτά ισορροπήσαμε στον αγωνιστικό χώρο. Καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να προσπαθήσουμε για το γκολ το οποίο δεν ήρθε στο πρώτο μέρος παρά τις αντιξοότητες. Μετά μείναμε με δέκα αλλά και οι αντίπαλοί μας. Γι αυτό μας μένει αυτή η πίκρα γιατί δεν κάναμε από την αρχή αυτό που έπρεπε.

Το έχω ξαναπεί ακόμα και με 10 παίκτες μπορούμε. Αρκεί να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που έχουμε σχεδιάσει. Αυτό τους είπα ότι αν δεν δεχθούμε γκολ εμείς θα βάλουμε σίγουρα γκολ. Και βέβαια τους ζήτησα να δώσουν ένα 100 τοις εκατό στον τομέα φυσικής κατάστασης. Και φυσικά ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά σε αυτό που είπαμε".

Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και το όσο έπαιξε ρόλο στον τραυματισμό το γεγονός ότι συνέχισε να αγωνίζεται: "Θα ήθελα να εκφράσω την τεράστια θλίψη της ομάδας για τον τραυματισμό του. Ναι μεν είμαστε απογοητευμένοι από την ισοπαλία αλλά είμαστε πολύ λυπημένοι από το γεγονός αυτό.

Ευχόμαστε να γυρίσει γρήγορα. Αυτό του είπα χθες όταν τον συνάντησα μετά το νοσοκομείο. Εγώ δεν έχω επαρκείς ιατρικές γνώσεις για να σας πω τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εμπιστεύομαι απόλυτα το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και τη γνώμη του.

Μπορώ να αναφέρω το γεγονός ότι και ο Κυριάκος και ο Γκέκας αντιμετώπιζαν προβλήματα και μου εγγυήθηκαν ότι θα είναι έτοιμοι όπως και με τον Τοροσίδη. Έτσι κι έγινε. Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη που έχω σε αυτούς".

Για κακό ξεκίνημα με τους Πολωνούς: "Είναι δύσκολο να εξηγήσω το κακό ξεκίνημα. Τα γνωρίζαμε όλα από πριν για το δυνατό ξεκίνημα των Πολωνών και είμαστε προετοιμασμένοι. θα μιλήσω με τους παίκτες μου να δω τη δική τους οπτική γωνία για το τι μας έλειψε και είχαμε το κακό ξεκίνημα.

Η ειρωνεία είναι ότι όλα αυτά τα στοιχεία που χρειαζόμασταν τα είχαμε. Επειδή είδα δύο φορές το παιχνίδι ξέρω τα λάθη που έγιναν. Τα ίδια λάθη τα είχα γράψει σε ένα πίνακα προς τους ποδοσφαιριστές ως λάθη προς αποφυγή".

Για διαιτησία του Ισπανού: "Όπως γίνεται καλώς κριτική σε μένα για τη δουλειά μου και τα λάθη που κάνω με τον ίδιο τρόπο πρέπει να γίνεται κριτική στη δουλειά των διαιτητών και τα λάθη τους. Δεν έχει να κάνει με τα λάθη του συγκεκριμένου διαιτητή τον οποίο σέβομαι ως άνθρωπο. Έχει να κάνει γενικά με όλους τους διαιτητές.

Νομίζω ότι στο πρώτο μέρος ο διαιτητής δεν τα πήγε καθόλου καλά. Καμία από τις δύο κίτρινες δεν είναι καν φάουλ. Έχουμε κάποιες περιπτώσεις φάουλ που δεν δόθηκαν υπέρ μας και ο Πολωνοί βγήκαν στην κόντρα.

Έχουμε και την περίπτωση του πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ. Κατά την άποψη μου ο διαιτητής μας αδίκησε. Πρώτα από όλα υπεύθυνοι είμαστε εμείς που δεν μπήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο".

Για τη φρεσκάδα της Εθνικής: "Η δικιά μας η δουλειά από πλευράς φυσικής κατάστασης έχει τελειώσει 3-4 μέρες πριν από το παιχνίδι με τη Πολωνία.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε τους ποδοσφαιριστές να νιώσουν πιο φρέσκοι ειδικά στον πνευματικό τομέα για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στη συνέχεια".