Επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, με κοινοποίηση στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την κατάργηση της βίζας για την επίσκεψη τουριστών από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία στην Ελλάδα. >>>

Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης παρατηρεί ότι η Κίνα είναι «μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη δυναμική επισκεψιμότητας προς την Ελλάδα».
«Δυστυχώς, η διατήρηση της βίζας ως προαπαιτούμενο για την επίσκεψη Κινέζων στην Ελλάδα, ανακόπτει τη δυναμική αυτή, με αρνητικά αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη και την εθνική οικονομία», υπογραμμίζει ο κ. Ψωμιάδης και ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών «ώστε να αλλάξει η τουριστική πολιτική και να καταργηθεί η βίζα για επισκέπτες από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ουκρανία, οι βαλκανικές χώρες που πρέπει να αποτελούν στρατηγικό στόχο της Ελλάδας».
«Στην πρωτοφανή κρίση που ζει η χώρα δεν έχουμε περιθώρια άλλων καθυστερήσεων», καταλήγει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.