Στις 11 αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου της Βουλής. Για τη θέση, έχει προταθεί μόνον ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. >>>

Αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη των επτά αντιπροέδρων. Από τη ΝΔ προτεινόμενοι για τις θέσεις αντιπροέδρων της Βουλής στην αυριανή ψηφοφορία είναι για τη θέση του Α΄ αντιπροέδρου ο Ιωάννης Τραγάκης, του Β΄ αντιπροέδρου ο Θανάσης Νάκος και του Γ΄ αντιπροέδρου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Για τις θέσεις των κοσμητόρων προτείνονται οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Για τις θέσεις των γραμματέων προτείνονται οι νεότεροι σε ηλικία βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος και Μάξιμος Σενετάκης.
Ποιον προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό ότι για τη θέση του Δ΄ αντιπροέδρου προτείνεται ο Ιωάννης Δραγασάκης. Για τη θέση κοσμήτορα προτείνεται ο Νάσος Αθανασίου και για τη θέση του γραμματέα η Μαρία Μπόλαρη. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Βούτσης. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Οι επιλογές των υπολοίπων
Από το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του πέμπτου αντιπροέδρου θα προταθεί ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα προταθεί για τη θέση του έκτου αντιπροέδρου η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τον έβδομο αντιπρόεδρο της Βουλής.