Απάτη με πρωταγωνιστές… παπάδες!

apati_papades_farsala_20120627_01Πουλούσαν… παπά οι δυο ιερωμένοι από τα Φάρσαλα! Σύμφωνα με την αστυνομία, ανέγραφαν μεγαλύτερα ποσά, ως μισθούς ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων στις καταστάσεις της μισθοδοσίας που κατέθεταν στην εφορία, για να καρπώνονται τη διαφορά! >>>

 

Οι δυο ιερείς, ηλικίας 36 και 38 χρόνων, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι. Είχε προηγηθεί καταγγελία από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, σύμφωνα με την οποία, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προ δεκαπενθημέρου περίπου στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Μητρόπολης που έχουν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές, την 25-06-2012 οι δύο συλληφθέντες ιερείς, που ήταν επιφορτισμένοι με θέματα διαχείρισης μισθοδοσίας των ιερέων της Μητρόπολης κατέθεσαν στην Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων πλαστογραφημένη την κατάσταση μισθοδοσίας επιδόματος ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων. Στην κατάσταση είχαν αναγράψει ως εισπραττόμενο ποσό (τα χρήματα τα παίρνουν οι ιερείς από τη ΔΟΥ) 28.864 ευρώ αντί 8.864 ευρώ που ήταν τα πραγματικά χρήματα για τα επιδόματα των ιερέων των Φασσάλων!

Όταν, χθες, οι ιερείς πήραν να εισπράξουν, μέσω Τράπεζας στα Φάρσαλα, το επίδομα αδείας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας τους παρακολουθούσαν και, με το που πήραν τα 28.864 ευρώ, τους συνέλαβαν!

Στην κατοχή των ιερέων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η διαφορά των 20.000 ευρώ, μία προσωπική σφραγίδα του 38χρονου ιερέα και μία σφραγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφαρσάλων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την είσπραξη των 28.864 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 36χρονου ιερέα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πρωτότυπων μισθοδοτικών καταστάσεων. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο  συλληφθέντες χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο υπεξαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό 690.000 ευρώ κατά τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012 (από Ιανουάριο έως και Ιούνιο)!

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Ταυτόχρονα κινήθηκε εναντίον τους πειθαρχική διαδικασία από τη Μητρόπολη.

Σχόλια