kafsoxila_01 Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Θεσσαλονικείς αγοράζουν, από τώρα, τα ξύλα του χειμώνα, φοβούμενοι τα χειροτέρα που ενδεχομένως θα προκύψουν από της εθνικές εκλογές! Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το www.u-r.gr >>>

.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Ευκλείδης Καραγιαννίδης, οι πωλήσεις καυσόξυλων τρέχουν με ίδιους ή και ταχύτερους σε ορισμένες περιπτώσεις ρυθμούς σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν παρατηρείται η  κορύφωση της διάθεσής τους.

Ο ιδιοκτήτης εταιρίας εμπορίας καυσόξυλων Νίκος Φοιτάς δηλώνει στους united reporters, πως  «οι φήμες για αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,4-1,5 ευρώ  το λίτρο, οδήγησαν τον κόσμο σε μια θεαματική στροφή προς το φτηνό καυσόξυλο, το οποίο διατίθεται  προς 115 ευρώ ο τόνος. Εδώ και ένα μήνα περίπου - και ειδικά την τελευταία εβδομάδα - είμαστε έκπληκτοι με την προσέλευση των Θσσαλονικέων, οι οποίοι μας εξηγούν ότι φοβούνται  τα χειροτέρα από τις επικείμενες εκλογές και κυρίως την επιστροφή στη δραχμή".

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περιπτώσεις πελατών οι οποίοι έρχονται δυο και τρεις φορές την ίδια ημέρα και προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες καυσόξυλων. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, ιδιαίτερα εκεί όπου ο χειμώνας είναι βαρύτερος. Ο φόβος επιστροφής στη δραχμή, οι φήμες για πολύωρες διακοπές ρεύματος και για έλλειψη πετρελαίου και εκτίναξη της τιμής του οδηγούν σε αυτή την κατάσταση, η οποία όντως μοιάζει απίστευτη, ωστόσο είναι πραγματική και ελληνική!