Φωτιές ανάβει για μια ακόμη φορά με τις δηλώσεις του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. >>>


Βενιζέλος και ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκαν τα πυρά του, καθώς άνοιξε ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε αντιδημοκρατική την ιδεολογία του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

"Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι κάνα τζόβενο", είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ξεκάθαρα πως πρέπει να δώσει τη θέση του σε έναν 30άρη.

Εκτός όμως από το ΠΑΣΟΚ, από τα βέλη του πρώην υπουργού δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πάγκαλος παρομοίωσε το κόμμα της Κουμουνδούρου με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως γιατί ο κόσμος καταδικάζει τη βία από την ακροδεξιά και δεν καταδικάζει τη βία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπέλυσε μύδρους και κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον κ. Στρατούλη τον οποίο χαρακτήρισε αστείο, αλλά και τον κ. Λαφαζάνη.

Για την περιβόητη φράση "μαζί τα φάγαμε" ο κ. Πάγκαλος δεν φαίνεται μετανιωμένος και μάλιστα δηλώνει πως όσοι για παράδειγμα δεν ζητούσαν πάντα αποδείξεις έκλεβαν το δημόσιο και παραδέχθηκε ότι ούτε και ο ίδιος ζητούσε πάντα αποδείξεις.

"Ο κ. Βενιζέλος ήταν συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. Οι βουλευτές του όμως έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου", δήλωσε σε άλλο απόσπασμα της συνέντευξης. Αντιδημοκρατική η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία επίθεση κατά της Κουμουνδούρου εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος . Μεταξύ άλλων, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της δημοκρατίας και ότι τα στελέχη του «δεν έχουν κανένα σεβασμό για όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους».

Στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να βαδίσουμε πάνοπλοι προς τη σοσιαλιστική επανάσταση, πρόσθεσε και σημείωσε ότι το 51% των δημοσίων υπαλλήλων ψήφισε είτε το κόμμα του Αλ.. Τσίπρα, είτε Χρυσή Αυγή, ή τον Π. Καμμένο.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο επεισόδιο μεταξύ Ρ. Δούρου και Ηλ. Κασιδιάρη επισημαίνοντας ότι όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «έφαγε το νερό» ήταν θύμα, αλλάέκανε καλαμπούρι όταν είχαν ρίξει γιαούρτι στον ίδιο.

Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε τη σύγκληση συστατικού συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε τι κόμμα θα κάνουμε και μετά ποιος θα είναι αρχηγός». Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση ότι θα έπρεπε στο νέο κυβερνητικό σχήμα να συμμετέχει ο κ. Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος, αλλά και ορισμένα κορυφαία στελέχη του κινήματος.