Μεγάλο σεβασμό για τον ελληνικό λαό εκφράζει η Κ. Λαγκάρντ

Τον "μεγάλο σεβασμό" της για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό "και τις θυσίες του" εκφράζει η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τονίζει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της στην βρετανική "Guardian" παρεξηγήθηκαν. >>>
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung", η κυρία Λαγκάρντ δηλώνει ότι το ΔΝΤ "εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση και να έχει ένα καλύτερο μέλλον, εφόσον όλες οι εμπλεκόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη τους και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα". Επισημαίνει ότι τόσο η ίδια όσο και το Ταμείο στηρίζουν την Ελλάδα και, ερωτώμενη σχετικώς με "το στίγμα σήμερα της Ελλάδας", δηλώνει: "Η αρχή του ΔΝΤ είναι να μην εγκαταλείπει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνεχίζει το διάλογο με τους αξιωματούχους. Γι' αυτό ας περιμένουμε, όπως το κάνουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι θεσμοί, τις εκλογές της 17ης Ιουνίου".
Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, η Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνει ότι δεν έχει ζητήσει μέχρι τώρα βοήθεια από το ΔΝΤ.

Σχόλια