Όλα άλλαξαν απόψε! Η Εθνική μπήκε ψυχωμένη και διαβασμένη από το πρώτο λεπτό. Όλοι οι παίκτες ήταν αποφασισμένοι να περάσουν αυτό το παιχνίδι, με την παλιά, καλή συνταγή: Νίκη έστω και με μισό μηδέν! Κι έτσι έγινε! >>>

 

Δε χρειαζόμασταν πολλά. Είχαμε την ψυχή και τις αντοχές. Μαθημένοι στα δύσκολα. Χρειαζόμασταν για λίγα δευτερόλεπτα οι Ρώσοι να μην προσέξουν την άμυνά τους. Έγινε στο 45. Οι Ρώσοι έβλεπαν τον πάγκο, το ρολόι και την πόρτα των αποδυτηρίων. Η μπάλα χάθηκε, ο Καραγκούνης πήρε το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι και… παρ’ τον κάτω τον Ρώσο!

Άντε τώρα, μετά από τέτοιο παιχνίδι, να ξεχωρίσεις διακριθέντες! Τον Σηφάκη, για τις αποκρούσεις που κράτησε “καθαρά”  τα δίχτυα; Τον Κατσουράνη που ήταν ο… κεντρικός αμυντικομεσοεπιθετικός; Τον Παπαδόπουλο, που κέρδισε κάθε εναέρια μονομαχία; Τον Σαλπιγγίδη που ήταν και αμυντικός και μέσος και επιθετικός; Τον Σαμαρά που, ειδικά στο δεύτερο μέρος, ξεφτίλισε όποιον αμυντικό επιστρατεύτηκε για να τον “πιάσει”; Τον Καραγκούνη που έπαιζε με πάθος μικρού παιδιού; Τον Τοροσίδη που όργωσε τη δεξιά πλευρά; Τον Τζαβέλα που δεν άφησε να περάσει τίποτα κι έκανε την καρδιά μας να χτυπήσει δυνατά όταν σημάδεψε το “γάμμα”; Τον Μανιάτη και τον Παπασταθόπουλο που ήταν παντού κι έκοβαν τα πάντα; Ακόμη κι αυτοί που έπαιξαν λίγο, οι Χολέμπας, Μάκος και Νίνης, έδωσαν και την ψυχή τους…

Αυτή η εθνική την άξιζε την πρόκριση. Είχε δεμένη άμυνα και, μετά το 45, πήρε και το κέντρο. Έκανε οργανωμένες επιθέσεις κι άφησε πίσω τις γιόμες. Τι κι αν οι Ρώσοι είχαν την κατοχή; Η εθνική μας ήταν αυτή που είχε βγει από τα αποδυτήρια με έναν σκοπό: Να μην επιστρέψει για τις αυριανές εκλογές! Δεν πειράζει. Θα… ψηφίσουμε εμείς γι αυτούς! Ας είναι γεροί να μας προσφέρουν πάντα τέτοιες στιγμές.

  • Πόλη: Βαρσοβία (Πολωνία)
  • Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας

    Διαιτητής/ Βοηθοί: Έρικσον (Σουηδία)/ Βίτμπεργκ (Σουηδία), Κλασένιους (Σουηδία)

Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Κυρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης (67' Μάκος), Μανιάτης, Σαλπιγγίδης (83' Νίνης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Χολέμπας).

Ρωσία (Άντβοκαατ): Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ (81' Ιζμαίλοβ), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ντενίσοβ, Γκλουσακόβ (72' Πογκρεμπνιάκ), Σιρόκοβ, Ντζαγκόεβ, Αρσάβιν, Κερζακόβ (46' Παβλιουτσένκο).

  • Κίτρινες κάρτες: Καραγκούνης (61', Ελλάδα)-Ανιουκόβ (61', Ρωσία), Ζιρκόβ (69', Ρωσία)
  • Σκόρερ: Καραγκούνης (45'+, Ελλάδα)