Έτοιμος για πώληση ο Apple 1 στα 180.000 δολάρια

Διαβάζοντας κανείς ότι ο Apple 1 πωλείται μπορεί να σκεφθεί ότι έχει κάνει με κάποιο καινούρια προϊόν της γνωστής εταιρείας με νέες δυνατότητες και design. Θα σας απογοητεύσουμε. >>>

Όχι γιατί η Apple σταμάτησε για κάποιο λόγο να εφευρίσκει νέους τρόπους να στέλνει τους καταναλωτές στα καταστήματα αλλά γιατί ο συγκεκριμένος δεν είναι ούτε ιδιαίτερα γρήγορος, ούτε λειτουργικός. Δεν έχει καν Cd για να καταλάβετε.
Ο Apple 1 όμως είναι ένας από τους πρώτους υπολογιστές Apple, που κατασκευάστηκαν από τον ίδιο τον Στιβ Ουόζνιακ στο γκαράζ του πατρικού του Στιβ Τζομπς ο οποίος και διατέθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1976 προς 666,66 δολάρια. Η ιστορική ηλεκτρονική συσκευή παρουσιάστηκε στο δημοπρατήριο Sotheby’s της Νέας Υόρκης, μεταξύ άλλων αντικειμένων, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα προς πώληση στις 15 Ιουνίου με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι η τιμή του μπορεί να φτάσει τα 180.000 δολάρια. Πριν από την εμφάνιση του συγκεκριμένου
υπολογιστή, οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν πακέτα που εμπεριείχαν τα τρανζίστορ και τσιπ για να συνθέσουν τους δικούς τους υπολογιστές, ο Apple 1 όμως ήταν ο πρώτος που κατασκευάστηκε με πλήρη βάση κυκλωμάτων. Πάραυτα, οι χρήστες θα έπρεπε να προμηθεύονται τις δικές τους θήκες, πληκτρολόγια, οθόνες και πηγές ενέργειας. Στη δημοπρασία θα περιλαμβάνονται τα αρχικά εγχειρίδια καθώς και μια κασέτα διεπαφής, η οποία χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση προγραμμάτων και δεδομένων.
Μόλις 200 Apple 1 κατασκευάστηκαν, ενώ ο εν λόγω υπολογιστής είναι από τους ελάχιστους που λειτουργούν ακόμα.
Η Apple σταμάτησε την πώληση της συγκεκριμένης σειράς υπολογιστών τον Οκτώβριο του 1977, έξι μήνες μετά την διάθεση του κατά πολύ πιο σύγχρονου Apple II.

Σχόλια