Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Χανίων, Γιώργο Σταθάκη, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ. >>>Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Σταθάκης ανέλυσε τις οικονομικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος θα υλοποιηθεί μέσα σε δύο χρόνια. 
Παράλληλα, στάθηκε στην σπουδαιότητα να γίνει αναδιανομή των δαπανών για αποκατάσταση της δικαιοσύνης και ξεκαθάρισε ότι τα κεφάλαια των Ελλήνων πολιτών θα συνεχίσουν να είναι ασφαλή στην τράπεζα. 
Αναφορικά με τη φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων, διευκρίνισε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ισχύσει ό,τι ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη. "Δεν προτείνουμε κανέναν νέο φόρο στην επιχειρηματικότητα, εκτός από αυτόν που ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες", δήλωσε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι: "Ο τομέας των εφοπλιστών θα πρέπει να συνεισφέρει αναλογικά στα δημόσια έσοδα του προϋπολογισμού". 
Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κούρεμα των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ανάλογα με το εισόδημά τους.