italia_ellionoitaliko_20120612_01Στο πλαίσιο των εορτασμών της 66ης επετείου της Ιταλικής Δημοκρατίας, το Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στην Θεσσαλονίκη, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν >>>

την Δευτέρα 11 Ιουνίου, στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη, μια συναυλία με το συγκρότημα Canzoniere Grecanico Salentino.

italia_ellionoitaliko_20120612_03

Στη συναυλία παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι αρχών, φορέων τόσο Ελληνικών όσο και Ιταλικών μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κος Ιωάννης Μπουτάρης, ο τ. υπουργός Κος Σπύρος Βούγιας, ο Διοικητής του Γ’.Σ.Σ./NDC-GR Αντιστρ. Γεώργιος Μπασιακούλης, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος Πλοίαρχος Χρήστος Παυλούδης, σύσσωμη η Ιταλική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας, ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης και πολλοί φίλοι της Ιταλίας.

italia_ellionoitaliko_20120612_02

Πριν από την έναρξη της συναυλίας έλαβαν χώρα οι απονομές τιμητικών διακρίσεων του Προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας (Cavaliere dell’Ordine della Stella d’Italia) σε προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Κα Κατερίνα Κοσκινά και στην Κα Ζώζη Ζωγραφίδου για την προσφορά τους στην ιταλική γλώσσα και τον πολιτισμό της Ιταλίας στην Ελλάδα. 

italia_ellionoitaliko_20120612_05

Η κ. Κατερίνα Κοσκινά, Πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Ιωάννου Κωστόπουλου, έγκριτη ιστορικός τέχνης σε διεθνές επίπεδο, είναι λάτρης της σύγχρονης τέχνης και κουλτούρας της Ιταλίας. Στη διάρκεια της εξαιρετικής της σταδιοδρομίας αφιερώθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στη μελέτη και προώθηση της ιταλικής σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα με γνώση, προσήλωση και επαγγελματισμό.

Η κ. Ζώζη Ζωγραφίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και Διευθύντρια του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιταλικής γλώσσας και Πολιτισμού του ιδίου Τμήματος, θεωρεί την Ιταλία δεύτερη πατρίδα της. Στη διάρκεια της εξαιρετικής της σταδιοδρομίας αφιερώθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στην προώθηση της ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας στην Ελλάδα με γνώση, προσήλωση και επαγγελματισμό.

Στη φωτογραφία πάνω οι δύο κυρίες με τον κ. Χρ. Σαραντόπουλο. Κάτω ο κατάμεστος χώρος συναυλιών της Μονής Λαζαριστών.

italia_ellionoitaliko_20120612_04