DIMARXIO_FOTOSMENOΜισό εκατομμύριο ευρώ δίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, για να εξασφαλίσει διαφάνεια στις υπηρεσίες του. Τόσο θα κοστίσει η μελέτη για την επέκταση του διπλοτυπικού συστήματος και σε άλλες υπηρεσίες εκτός της αντιδημαρχίας Οικονομικών Πόρων, που, ήδη, εφαρμόζεται. >>>

 

Την επέκταση του του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Οικονομικών Υπηρεσιών με βάση το Διπλογραφικό Σύστημα αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, στόχος είναι “η διαφάνεια, η αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και η ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών”.

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θωρακίζεται απέναντι σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς, καθώς οι νέες επεκτάσεις προβλέπουν εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες ώστε να μην επαναληφθούν οικονομικά σκάνδαλα, όπως αυτό της υπεξαίρεσης που θα επιβαρύνουν τα δημοτικά ταμεία”, σημείωσε κατά την εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάϊ Καπόν.

Σύμφωνα με τον κ. Καπόν, “οι συνθήκες επέβαλλαν και καθιστούσαν αναγκαία την επέκταση του συστήματος, καθώς η Κεντρική Κρατική Διοίκηση, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, δημιουργεί διαρκώς νέες απαιτήσεις που οφείλουν να υλοποιήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η εφαρμογή του Νόμου «Καλλικράτης» μετέφερε στον Δήμο Θεσσαλονίκης νέες αρμοδιότητες, τις οποίες προηγουμένως είχε η Νομαρχία”. Πρόσθεσε ότι “η ταχύτατα εξελισσόμενη τεχνολογία της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών τροποποιεί διαρκώς το τεχνολογικό περιβάλλον και επιβάλλει αλλαγές στα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα”.

Η μελέτη εκπονήθηκε με βάση το Διπλογραφικό Σύστημα του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει συνολικό προϋπολογισμό δαπάνης 468.384 ευρώ.