Η Ορχήστρα Δωματίου contra tempo δίνει απόψε στις 21.00 μ.μ. το πρώτο ραντεβού της με το φιλόμουσο κοινό της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συναυλιών του >>>
Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (Λέοντος Σοφού και Φράγκων 15) σε μια συναυλία με έργα των Δ. Μαρωνίδη, C. Debussy,  B. Martinuκαι P. Hindemith. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

Η Ορχήστρα Δωματίου contra tempo σχηματίστηκε  τον Μάρτιο του 2012 με πρωτοβουλία του αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, από μουσικούς που αποφάσισαν να εργαστούν μαζί, αγνοώντας  τις όποιες αντιξοότητες  έχει να αντιμετωπίσει  μια τέτοια κίνηση στους καιρούς  που διανύουμε.

Το σύνολο αποτελείται από νέους εκλεκτούς σολίστες με την ακόλουθη σύνθεση οργάνων:
φλάουτο:Ναυσικά Τσάρα,
όμποε:Παναγιώτης Κουγιουμτζόγλου,
κλαρινέτο:Ίγκορ Εφίμοφ,
φαγκότο:Κώστας Βαβάλας,
τρομπέτα:Γιώργος Λασκαρίδης,
πιάνο:Νίκος Κυριόσογλου,
όργανο:Χριστίνα Κατίδου,
κρουστά:Βίκυ Χουζούρη,
βιολιά:Κωνσταντίνος Παυλάκος και Κωνσταντίνος Καμπάνταης,
βιόλα:Στέφανος Αλή,
βιολοντσέλο:Δώρα Παναγιωτίδου
κοντραμπάσο:Μιχάλης Σαπουντζής,
μια μικρογραφία δηλαδή  συμφωνικής ορχήστρας.

Κοινός στόχος του συνόλου  είναι η εξερεύνηση και η  άρτια παρουσίαση  του πολύ σημαντικού ρεπερτορίου  για ορχήστρα δωματίου  διαφορετικών εποχών και αισθητικών ρευμάτων της μουσικής Τέχνης, η προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας , σύγχρονης και παλαιότερης,  καθώς και οι μεταγραφές συμφωνικών έργων  για μικρότερα σύνολα.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζει στα πρώτα κρίσιμα βήματα της νέας αυτής ομάδας από την  κιόλας στιγμή το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και η Διευθύντριά του, κα Λόλα Τότσιου , παρέχοντας κάθε  είδους διευκόλυνση .

Εισιτήρια 12 και 7 Ευρώ(φοιτητικά)