Με τον Αντώνη Σαμαρά στην εξέδρα και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στην πλατεία, μεταξύ των οπαδών του κόμματος, που γέμισαν το δρόμο ο οποίος σχηματίζεται από την είσοδο του Πύργου του ΟΤΕ, της ΔΕΘ ως το Παλέ Ντε Σπορ, συμπληρώθηκε το κάδρο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. >>>


Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού ήταν αυτή που συζητήθηκε περισσότερο και από την ομιλία Σαμαρά! Εξάλλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν ξέχασε πού βρίσκεται. Σε μια αποστροφή του λόγου του, απένειμε τα εύσημα στον Κώστα Καραμανή, για τη στάση του στο Κυπριακό, όταν είπε κι εκείνος το "όχι" στο Σχέδιο Ανάν...

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε την απόφαση της ΝΔ να προχωρήσει ως κυβέρνηση σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη επανέλαβε, μεταξύ άλλων, τα περί επανελέγχου του «πόθεν έσχες» όσον μετείχαν σε κυβερνήσεις, από το 1974, καθώς και τη δέσμευση για αποκατάσταση των επιδομάτων στους πολυτέκνους, των χαμηλών συντάξεων.



«Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε. Θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα. Σας ζητώ να ψηφίσετε πολιτική σταθερότητα. Χωρίς σταθερότητα δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση, κινδυνεύουν τα πάντα», υπογράμμισε σε κάποια άλλη στιγμή.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., τόνισε ότι οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν και δικαίωσαν το αίτημα του για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Η χώρα, είπε, χρειάζεται επειγόντως μέτρα ανάπτυξης και ανέλαβε δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, των πολύτεκνων, των αγροτών.

Ο κ. Σαμαράς, μίλησε για την «τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», αλλά και δεν άφησε ασχολίαστες και τις «τεράστιες ευθύνες της Αριστεράς, ενώ έκανε αναφορά και στην πατριωτική παράδοση της Νέας Δημοκρατίας.


Στη συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, υπήρχε κόσμος (τουλάχιστον κοντά στην εξέδρα)...



Το ποιος... κέρδισε τις εντυπώσεις, ήταν σαφές...



Κάποιοι κράτησαν... αποστάσεις:




Υπήρχαν και οι... κάπως μεγαλούτσικοι, που ήταν κι αυστηροί με το φωτογραφικό φακό...




Ήταν μια συγκέντρωση... όμορφη και τεχνολογικά προχώ...



Είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας. Ακόμη και για την περίπτωση που θα ζεσταινόταν ο πρόεδρος...



Πολλοί πήγαν στη συγκέντρωση με αστικά λεωφορεία. Πού να τρέχεις για πάρκινγκ. Υπήρχαν, όμως και κάποιοι που κινούνται με δίκυκλο...



Μα πάνω από όλα ήταν μια συγκέντρωση... ευλογημένη!