Περισσότερο βρόμικα και με περισσότερα μικρόβια είναι τα γραφεία των ανδρών, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. >>>Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιόρνια-Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Σκοτ Κέλι, συμπέραναν ότι οι γυναίκες είναι πιο σχολαστικές με τους κανόνες υγιεινής στο γραφείο τους, ενώ πλένουν τα χέρια τους πιο τακτικά από τους άνδρες. 
Οι επιστήμονες έκαναν τις συγκρίσεις αναλύοντας 450 δείγματα από τις επιφάνειες 90 γραφείων από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ και διαπίστωσαν ότι τα ανδρικά γραφεία φιλοξενούσαν μεγαλύτερες ποσότητες μικροοργανισμών (σε ποσοστό 10% έως 20%) σε σχέση με τα γυναικεία. 
Ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι αποικίες των βακτηρίων στα τηλέφωνα και τις καρέκλες σε σχέση με τις επιφάνειες των γραφείων, τα πληκτρολόγια και το ποντίκι του υπολογιστή. 
Σε μερικές περιπτώσεις εντοπίστηκαν ακόμη και βακτήρια από απομακρυσμένα εξωτικά μέρη, τα οποία προφανώς κάποιοι εργαζόμενοι έφεραν μαζί τους από τις διακοπές. Σε κάθε περίπτωση, τα περισσότερα από τα βακτήρια του γραφείου, όπως άλλωστε και του σπιτιού, είναι αβλαβή για την ανθρώπινη υγεία - όχι όμως όλα.