Λουλούδια, σοκολατάκια και άλλα δώρα δεν σημαίνουν τίποτα… μπροστά σε ένα φιλί και μια τρυφερή αγκαλιά καθημερινά στον άνθρωπο που μας έφερε στον κόσμο και μας χάρισε τη ζωή. Στη μάνα, στο μοναδικό άνθρωπο στον κόσμο που αγαπά ανιδιοτελώς! >>>


Η γιορτή της μητέρας στην αρχαιότητα ήταν γιορτή της άνοιξης. Λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Στη χώρα μας η γιορτή της μητέρας γιορτάστηκε πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929. Στη δεκαετία του ’60 η γιορτή μεταφέρθηκε τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. 

Στη Γεωργική Σχολή

Αύριο η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης γιορτάζει (11.00 π.μ. – 16.00 μ.μ.) τον ερχομό της άνοιξης παράλληλα με τη γιορτή της μητέρας. Για πέντε ώρες μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της σχολής, να πληροφορηθούν για τα εκπαιδευτικά της προγράμματα και να αγοράσουν βιολογικά και άλλα προϊόντα του αγροκτήματος. Παράλληλα θα διασκεδάσουν με παραστάσεις του καραγκιόζη, πέταγμα χαρταετού, ιππασία, με κατασκευές δώρων για τη μητέρα και βιωματικά-διαδραστικά παιχνίδια. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται και η 3η Συνάντηση Σχολικών Ομίλων Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.
Η συμβολική τιμή είναι 2 ευρώ, ενώ τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για το Πρόγραμμα Υποτροφιών των μαθητών της σχολής.

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τη μαμά»

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τη μαμά» αύριο στις 11.30 π.μ. στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Θεσσαλονίκης θα ζωγραφίσουν για τη γιορτή της μητέρας και θα χαρίσουν στις μαμάδες γλαστράκια με λουλούδια. Λίγο νωρίτερα στις 11.00 π.μ. η 5η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνει σε συνεργασία με  τους μαθητές των  Σχολών του ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου και το Παιδικό τμήμα Ζωγραφικής των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων εκδήλωση στο προαύλιο της Κοινότητας (25ης Μαρτίου 24 και Βασ. Όλγας 162).