Απίστευτη δικαιολογία βρήκαν τρεις τσιγγάνες, οι οποίες, μεταμφιεσμένες σε καλόγριες, πουλούσαν εικονίσματα και άλλα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας (κομποσκίνια, κλπ.)στη λαϊκή αγορά της Ρήγα Φεραίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών. >>>


"Δεν κάναμε τις καλόγριες. Φορούσαμε μαύρα ρούχα επειδή... πενθούσαμε", υποστήριξαν στον εισαγγελέα, στον οποίο οδηγήθηκαν, αλλά δε φαίνεται να τον έπεισαν.

Τις τρεις... μοναχές (ή... χήρες, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) εντόπισαν δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Νεάπολης Συκεών. «Η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου μας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και κινητικότητα με σταθερό προσανατολισμό την προστασία και υπεράσπιση των συμφερόντων του υγιούς εμπορίου, αλλά και των ανυποψίαστων καταναλωτών. Επιφέραμε ένα ακόμη χτύπημα στο παρεμπόριο και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε», δηλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Νίκος Βαρσάμης.

Με το που είδαν τους τρεις δημοτικούς αστυνομικούς, οι... καλόγριες το ΄βαλαν στα πόδια. Οι δημοτικοί αστυνομικοί τις τις κυνήγησαν και τις ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία και οι τρεις "μοναχές" βρέθηκαν... παρέα, στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

Από τα στοιχεία που εξακριβώθηκαν προέκυψε ότι οι τρεις γυναίκες είναι τσιγγάνες και είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Μαρία Δέκου