Οι τρέχουσες εκκρεμότητες στην οικονομία και στην εξωτερική πολιτική, απασχόλησαν την έκτακτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η οποία διήρκησε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά το απόγευμα. >>>

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που λήγει την επόμενη εβδομάδα και δεν έχει περιληφθεί στο "κούρεμα", για την κατάσταση στο τραπεζικό τομέα, για τα διαθέσιμα που έχει το
ελληνικό κράτος στα ταμεία του, καθώς και για τα θέματα που θα απασχολήσουν τις επικείμενες Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., και τον τρόπο που θα εκπροσωπηθεί η χώρα.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπαδήμος δεν αποκλείεται να ενημερώσει τηλεφωνικά για τα ίδια ζητήματα τους πολιτικούς αρχηγούς.
Αδιευκρίνιστο, τέλος, είναι αν ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε στον Κάρολο Παπούλια την επιθυμία του να μην παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί σχηματισμός κυβέρνησης και προκύψουν νέες εκλογές.