Επτά παιδιά νεκρά από δάγκωμα νυχτερίδων

Επτά παιδιά σε μια κοινότητα αμερινδιάνων του Περού στον Αμαζόνιο έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο και τον Μάιο εξαιτίας δαγκωμάτων από νυχτερίδες που είχαν προσβληθεί από λύσσα, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας στη Λίμα. >>>
«Βάσει των συμπτωμάτων και των ιατρικών εκθέσεων, φαίνεται ότι τα επτά ιθαγενή παιδιά [της φυλής] ματσιγκένγκα πέθαναν [εξαιτίας της προσβολής τους] από λύσσα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, η Άνα Μαρία Ναβάρο. 
«Τα θύματα είχαν υποστεί δαγκώματα από νυχτερίδες οι οποίες τρέφονται με αίμα» στην Καμανά, 1.160 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, εξήγησε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κανενός άλλου θύματος στην ιθαγένικη αυτή κοινότητα 720 ανθρώπων.  
Η Ναβάρο θεωρεί λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο οι θάνατοι να οφείλονται σε δηλητηρίαση του νερού που προκλήθηκε από διαρροή υγροποιημένου φυσικού αερίου, όπως είχε εκτιμήσει ένα μέλος του κοινοβουλίου στη Λίμα. 
Τα παιδιά ήταν από 11 μηνών ως 14 ετών και οι θάνατοί τους σημειώθηκαν από την 13η Απριλίου ως την 20ή Μαΐου. 
Οι αρχές έστειλαν κατεπειγόντως ομάδες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες πολίτες, που ζουν σε απομονωμένες περιοχές οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο μετά από πολύωρη πλοήγηση σε παραπόταμους του Αμαζονίου, σε πυκνή ζούγκλα.

Σχόλια