«H οικογένεια αντιμέτωπη με την κρίση: νέοι ρόλοι και ισορροπίες - Τρόποι διαφύλαξης της οικογενειακής συνοχής» είναι το θέμα της ανοιχτής εκδήλωσης που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» του δήμου Νεάπολης-Συκεών. >>>
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα από τις 18:00-20:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Συκεών με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ.
Κεντρική εισηγήτρια θα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ Αριάδνη Στογιαννίδου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Οικογενειακή συνοχή και προσαρμοστικότητα: Τι σημαίνει και τι σημασία έχει στις ζωές μας». Όπως εξηγεί η υπεύθυνη της «ΠΥΞΙΔΑΣ» Μ. Βασσάρα, η εκδήλωση, η οποία απευθύνεται κυρίως σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αποσκοπεί στην υποστήριξη των οικογενειών ώστε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακά λόγω της γενικής οικονομικής κρίσης, και ιδιαίτερα στις σχέσεις μεταξύ των μελών της. «Είναι διαπιστωμένο ότι λόγω της κρίσης αυξάνεται το άγχος, εκδηλώνονται συγκρούσεις, φαινόμενα θυμού κι επιθετικότητας. Επιδίωξή μας είναι, και μέσα από το διάλογο, να συμβάλλουμε στη διατήρηση της οικογενειακής συνοχής, της ισορροπίας και της ενδοοικογενειακής επικοινωνίας μέσα στη θύελλα των πιέσεων και των αλλαγών των συνθηκών διαβίωσης» τονίζει η κ. Βασσάρα.