Το επόμενο διήμερο αναμένεται ιδιαίτερα ζεστό, από την Παρασκευή, όμως, ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά θα δροσίσουν και πάλι ελαφρώς την ατμόσφαιρα. >>>Οι άνεμοι θα διατηρηθούν σε μέτριες εντάσεις και, από το Σάββατο, φαίνεται πως θα κάνουν στροφή σε νότιους ασθενείς στο Αιγαίο. Την Τετάρτη ο ήλιος θα πρωταγωνιστεί σε όλη τη χώρα, με λίγο πιο αυξημένες μόνο νεφώσεις στο Καστελόριζο και στα ανατολικά Δωδεκάνησα. Νέφη θα αναπτυχθούν στην ορεινή δυτική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες, όπου και δεν αποκλείονται σύντομες ασθενείς βροχές στη Φλώρινα, τις Πρέσπες και τις γύρω περιοχές.

Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, μην ξεπερνώντας τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο, από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Κρητικό πέλαγος εξακολουθούν να πνέουν δυτικοί άνεμοι, με ένταση στα 3-5 μποφόρ. Παρόμοια ένταση θα έχουν και οι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα διατηρήσει τις υψηλές τιμές σε όλη τη χώρα, μην πέφτοντας το μεσημέρι κάτω από τους 27 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

Βόρεια: 10 έως 28°C.
Κεντρικά: 11 έως 29°C.
Δυτικά: 12 έως 29°C.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 14 έως 27°C.
Κρήτη: 14 έως 27°C.
Κυκλάδες: 14 έως 25°C.
Πελοπόννησος: 12 έως 30°C.

Αθήνα
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 4-5 και, τοπικά, μέχρι τα 6 μποφόρ στο Ν. Ευβοϊκό, με τάση εξασθένησης μέσα στην ημέρα.

Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα διατηρήσει και εδώ τις υψηλές τιμές, καθώς θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι στοn Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ.

Επόμενες Mέρες

Την Πέμπτη θα αναπτυχθούν νέφη στηn Μακεδονία και τη δυτική Ελλάδα, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές από το μεσημέρι και μετά. Βροχές θα σημειωθούν και στο Καστελόριζο από το πρωί. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς στα 3-5 μποφόρ, με εξαίρεση το νότιο Αιγαίο, όπου θα είναι δυτικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος δε θα πέσει κάτω από τους 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30 στην Πελοπόννησο, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα κυμαίνονται οι μέγιστες τιμές το μεσημέρι στους 26 με 27 βαθμούς.

Την Παρασκευή, με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα της χώρας και τα νησιά του Αιγαίου, όπου ο καιρός θα είναι αίθριος, αυξημένες νεφώσεις θα υπάρχουν στην Μακεδονία, τη δυτική Ελλάδα και σταδιακά, μέχρι το βράδυ, θα φτάσουν και στην Στερεά Ελλάδα και μέρος της Πελοποννήσου. Ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στην Μακεδονία, τη δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και, μέχρι το βράδυ, μπορεί να επηρεαστούν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η βόρεια Πελοπόννησος.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν σταθεροί, μέχρι τα 3-5 μποφόρ, κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση από τα ανατολικά, με τις μέγιστες τιμές, όμως, να φτάνουν και πάλι τους 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 25 με 27 στη νησιωτική χώρα.