Ο Ζοζέ Μουρίνιο επαίνεσε τη Ρεάλ για το ποδόσφαιρο που έπαιξε τη φετινή σεζόν ενώ τόνισε ότι η ομάδα του δεν έχει ψύχωση με κάποιον συγκεκριμένο τίτλο. Αισθάνομαι χαρούμενος, ειδάλλως δεν θα είχα υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου μου. Θα ήθελα τους ανθρώπους της Ρεάλ να είναι χαρούμενοι, όχι μόνο εγώ αλλά και ο πρόεδρος, ο Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ (σ.σ γενικός διευθυντής) και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μου έχουν εμπιστοσύνη και πιστεύουν ότι είμαι ο ιδανικός τεχνικός για το πλάνο που έχουμε μέχρι το 2016″, δήλωσε αρχικά ο Ζοζέ Μουρίνιο στη συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρεάλ μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου, για να προσθέσει: “Αυτό που με ώθησε να ανανεώσω ήταν η επιθυμία του προέδρου για ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, κάτι που είναι ασυνήθιστο στο σημερινό ποδόσφαιρο. Είναι επίσης η εμπιστοσύνη που έχει πάντα στη δουλειά μου και το ξεχωριστό δέσιμο που πάντα έλεγα ότι ήταν σημαντικό όταν υπήρχαν φήμες περί αποχώρησής μου”. Όσο για το πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη νέα τετραετία που απλώνεται μπροστά του όντας στον πάγκο της Ρεάλ, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε: “Θεωρώ ότι αυτό το συμβόλαιο αποτελεί την τέλεια πρόκληση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια επειδή πάντα χρειάζεται να κάνεις περισσότερα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Χρειάζομαι αυτές τις μεγάλες προκλήσεις στην ωρίμανση της καριέρας μου. Χρειάζομαι πράγματα να μου δώσουν ώθηση να γίνω καλύτερος”.
Κληθείς επίσης να μιλήσει για το βασικό στόχο των “μερένγκες” τη νέα σεζόν (με δεδομένο πως κατέκτησε το Κύπελλο στην πρώτη του σεζόν και το πρωτάθλημα στη δεύτερη, το μόνο μεγάλο τρόπαιο που δεν έχει πάρει ακόμα είναι το Τσάμπιονς Λιγκ), ο “special one” δεν θέλησε να φορτώσει με πίεση και άγχος τους ποδοσφαιριστές του. “Είμαι σίγουρος ότι η Ρεάλ κέρδισε πολλούς οπαδούς παγκοσμίως επειδή παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στον πλανήτη παρότι δεν πήραμε το Τσάμπιονς Λιγκ.
Κατακτήσαμε όμως το δυσκολότερο πρωτάθλημα παίζοντας φανταστικό ποδόσφαιρο, και νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο. Πάντα έλεγα ότι είναι δύσκολο για αυτούς που δουλεύουν σοβαρά και καλά να μην κερδίζουν κάτι. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στη δεύτερη σεζόν μου, όπως ακριβώς το είχαμε σχεδιάσει, και θα δούμε τι θα συμβεί μετά.
Δεν πρόκειται όμως να αποκτήσουμε εμμονές με πράγματα επειδή αυτό ποτέ δεν βοηθάει. Έχουμε ένα πλάνο τετραετούς διάρκειας μπροστά μας και πρέπει να το απολαύσουμε”, σχολίασε χαρακτηριστικά.