Ένα βιβλίο για την "κυκλική οικονομία"

Η παρουσίαση του βιβλίου «Λογική και Αειφορία. Εκπαιδεύοντας για έναν κόσμο χαμηλού άνθρακα», των Ken Webster, Craig Armstrong, που επιμελήθηκε η Κωνσταντία Ταμουτσέλη, επίκ. καθηγήτρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ., θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 2 Μαΐου 2012.. >>>


Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον Πύργο του Παιδαγωγικού Τμήματος Α.Π.Θ.(Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, 10ος όρ.), στις 7:00 μ.μ.

Στην αρχή της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα είναι επιτακτική η ανάγκη για αναθεώρηση και επανασχεδιασμό της παγκόσμιας οικονομίας. Χρειάζεται να ληφθεί υπόψη η πραγματικότητα ενός κόσμου που αντιμετωπίζει την διαρκή αύξηση του κόστους της ενέργειας, την εξάντληση των φυσικών πόρων και την αύξηση των απορριμμάτων.

Το βιβλίο «Λογική και Αειφορία» απευθυνόμενο στην εκπαίδευση, διερευνά την αναδυόμενη ιδέα της «κυκλικής οικονομίας», μια κοσμοθεωρία εμπνευσμένη από τα φυσικά οικοσυστήματα που κερδίζει ταχύτατα έδαφος στο χώρο των επιχειρήσεων, του σχεδιασμού των προϊόντων και των κυβερνήσεων, όπως της Ολλανδίας και της Κίνας.

Είναι συνεπές με την επιδίωξη για συμμετοχική διδασκαλία και μάθηση, ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων για έναν μεταβαλλόμενο κόσμο και για την προώθηση της επιστήμης των συστημάτων. Έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει την προσέγγιση της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι K.Webster και Craig Johnson έχουν υπερτριακονταετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης για την αειφορία, τόσο ως εκπαιδευτές, όσο και ως συγγραφείς και ως μανατζερ. Η έκδοση αυτού του βιβλίου τους ακολούθησε την έκδοση του βιβλίου τους με τίτλο «Ξανασκέψου, Αρνήσου, Μείωσε…Εκπαίδευση για τη βιωσιμότητα σε έναν Μεταβαλλόμενο Κόσμο» (Rethink, Refuse, Reduce… Education for Sustainability in a Changing World) που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την προσέγγιση της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σχόλια