Φαίνεται πως οδεύουμε για νέα εκλογική αναμέτρηση. Μια αναμέτρηση στην οποία, πλέον, θα υπάρχει ξεκάθαρο μήνυμα: Θα πορευτούμε εντός Ευρώπης ή μοναχοί μας; Ο Αλέξης Τσίπρας, με τις ενέργειές του, απλώς ενισχύει αυτό το σενάριο -κι ας δείχνει ότι θέλει κάτι άλλο... >>>


Ο κ. Τσίπρας έκανε εκ νέου άνοιγμα, σήμερα, προς Σαμαρά και Βενιζέλο και τους κάλεσε σε συζήτηση… μόνο στην περίπτωση που έχουν μετανοιώσει και θέλουν θα αλλάξουν την πολιτική τους!

«Η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο και τις εγγυητικές επιστολές Σαμαρά και Βενιζέλου» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μετά την ανάληψη την εντολής σχηματισμού κυβέρνησης απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ας σταματήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου», πρόσθεσε και ζήτησε απο τους προέδρους της ΝΔ κα του ΠΑΣΟΚ να στείλουν επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν ισχύει η υπογραφή τους για τα Μνημόνια.

Ουσιαστικά, με αυτήν τη θέση του, ενισχύει κι αυτός το δίλημμα και θέτει διακυβεύματα και εκβιασμούς στο εκλογικό σώμα... Είναι ξεκάθαρο ότι η θέση του κ. Τσίπρα "και εντός Ε.Ε., αλλά... και χωρίς Μνημόνιο", είναι -επιεικώς- ανεδαφική. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, δε γίνεται...

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε αλλαγή του εκλογικού νόμου και καθιέρωση της απλής αναλογικής και να μετατραπούν οι τράπεζες σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Blackrock. Ο ίδιος καταλήγοντας ζήτησε απο την τρόικα "μορατόριουμ" στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.