Οι μετασεισμικές δονήσεις, στην περιοχή της Μόντενα και της Φερράρα, την περασμένη νύχτα, ξεπέρασαν τις τριάντα επτά. Σχεδόν όλες, ευτυχώς, δεν ήταν ισχυρότερες των τριών βαθμών Ρίχτερ. >>>
Πολλοί κάτοικοι της Εμίλια Ρομάνια, δεν θέλησαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και κοιμήθηκαν στο κήπο των πολυκατοικιών, ή και μέσα στα αυτοκίνητα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το οικονομικό κόστος για τον βιομηχανικό και των γεωργικό τομέα, αυξάνεται διαρκώς. Ο νέος απολογισμός των ζημιών, φτάνει, τώρα, τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα, όμως, με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, το σχετικό ποσό, μπορεί να αγγίξει, τελικώς, και τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.
Χαρακτηριστική η δήλωση του δημάρχου του χωριού Μιράντολα Μαίνο Μπενάττι, ο οποίος τόνισε:
Σε ό,τι αφορά, στο μεταξύ, την <> σχετικά με την υπερβολικά γρήγορη επιστροφή των εργατών στους χώρους εργασίας, μετά τον σεισμό της 20ης Μαΐου, ο Πάολο Πρέτι, ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Μeta - όπου έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι -απαντά ότι << είχαν γίνει όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι με την χορήγηση των απαιτούμενων αδειών>>.
Η ιταλική δικαιοσύνης, όμως, έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα και οι συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να δηλώνουν ότι <>.
Στο χωριό Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο-που μετρά έντεκα χιλιάδες κατοίκους- όλο το ιστορικό κέντρο, έχει εκκενωθεί. Μια έρημη, που θυμίζει εκείνη της Λ' 'Ακουϊλα όπου, επί τρία χρόνια, δεν ξεκίνησε, ουσιαστικά, κανένα έργο ανοικοδόμησης.
Τις ώρες αυτές, τέλος, πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις επιτροπής πολιτών που ζητά να μην υλοποιηθεί το σχέδιο υπόγειου χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου, χωρητικότητας τεσσάρων δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, που θα έπρεπε να δημιουργηθεί σε σεισμογενή περιοχή της Εμίλια Ρομάνια. Οι δήμοι στους οποίους έπρεπε να ξεκινήσουν τα έργα είναι εκείνοι του Φινάλε Εμίλια, Μιράντολα, Κρεβαλκόρε, Σαν Φελίτσε Σουλ Πάναρο.
<>, δηλώνει ο δήμαρχος του Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο Αλμπέρτο Σιλβέστρι.
Ο Ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Κορράντο Κλίνι, πάντως, δεν έχει υπογράψει, ακόμη, την σχετική άδεια. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι << το θέμα εξετάζεται σε βάθος, πολύ προσεκτικά>>.