«Ήταν αναμενόμενο το σύστημα εξουσίας να αιφνιδιαστεί και να αντεπιτεθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές του, τονίζοντας οτι «πάντοτε επιχειρούσε να απαξιώσει τη λαική βούληση». >>>Ο κ. Τσίπρας σημείωσε οτι «δε συγχωρούν το λαό για την επιλογή που έκανε» και πρόσθεσε:

«Είμαι πεπεισμένος ότι στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ θα είμαστε πολαπλάσια περισσότεροι, θα έχουμε διπλασιαστεί δεν θα χωράμε σε αυτά τα έδρανα. Η αλήθεια είναι ότι στις κάλπες εκ νέου μας οδηγεί η επιμονή των Σαμαρά και Βενιζέλου στην εφαρμογή του μνημονίου. Ο κ. Σαμαράς πρωταγωνιστεί στις τελευταίες μάχες οπισθοφυλακής εφευρίσκοντας ανύπαρκτους κινδύνους. Ο κ. Σαμαράς έχει ψηφίσει συνυπογράψει και εγγυηθεί προσωπικά και πολιτικά το μνημόνιο και για αυτό αντιμέτωπος μ ετην οργή και την ορμή του λαού αλλά και την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συμπύξει μέτωπο φιλομνομηναικών δυνάμεων με την πιο συνεπή εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού Μπακογιάννη και τον μόνιμο υποστηρικτή του μνημονίου τον κ. Καρατζαφέρη.

Τώρα φιλοδοξεί να συμπύξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής. Το προσωπικό του προσκλητήριο σε τέτοια πρόσωπα αποτελεί πρόσθετη εγγύηση στους δανειστές για εφαρμογή του μνημονίου.

Η συμμετοχή της ελλάδας στην ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από την αντίσταση στην κοινωνική λεηλασία, κινδυνεύει από τις χρεωκοπημένες πολιτικές του μνημονίου και από την εθελόδουλη συμπεριφορά των εκφραστών του χθες που καταρρέει.

Δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυναμική αλλαγής της ευρώπης οι γιεσμεν της κλονιζόμενης Μέρκελ και του απερχόμενου Σαρκοζί.

Ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στους βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανίκανους και ανεύθυνους, μίλησε για εφιαλτη αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην υπευθυνότηα και τις ικανότητες του κ. Σαμαρά. Τις έχει καταλάβει απο την περίοδο του ως ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Τον εφιάλτη τον ζούμε εδώ και δύο χρόνια.

Αφήστε την στρεψοδικία και πείτε μας ποιο είναι το δικό σας σχέδιο. Εμείς πορευθήκαμε με ειλικρίνει και σταθερότητα στις θέσεις μας. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».