Σε εξέλιξη είναι, αυτήν την ώρα, η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγ. Βενιζέλο. Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. >>>

Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ολοκληρώθηκε σε, σχετικά, σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση Σαμαρά. Στη συνέχεια, από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «η σωτηρία του τόπου περνά από την απόρριψη των βάρβαρων μέτρων, από την ακύρωση των μέτρων λιτότητας και της αντικατάστασής τους με μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας».
Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου της κυβέρνησης της Αριστεράς. Το σημαντικότερο, έχει υπογράψει το μνημόνιο και τα νέα μέτρα», πρόσθεσε.
Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως την ονομάζει ο κ. Σαμαράς, αφού οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις του δεν αποτελούν σωτηρία, αλλά τραγωδία»!
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως κατανοεί τις δυσκολίες που ζει η χώρα, αλλά «και τις δυνατότητες (…) για μια ριζικά διαφορετική πορεία. Δε θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδωιξε, χες ο λαός από την πόρτα με την ετυμηγορία του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Έκανε αναφορά στον «καλπονοθευτικό» νόμο, όπως τον χαρακτήρισε, για να προσθέσει ότι θα εξαντλήσει «κάθε δυνατότητα συνεννόησης, πρωτίστως με τις δυνάμεις Αριστεράς, όπως άλλωστε επιθυμεί η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος».
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε δυνάμεις «μέσα κι έξω από χώρα να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία και να μη προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα». Μίλησε και για «κλίμα τεχνητών εκβιασμών», προειδοποιώντας ότι όλοι αυτοί «ήρθε ή ώρα να λάβουν αυτοί το μήνυμα του λαού κι όχι ο λαός το μήνυμά τους».
Κι έκλεισε τη δήλωσή του τονίζοντας πως «η πολιτική της λιτότητας χθες βράδυ απορρίφθηκε από την πλειοψηφία».