H οριακή πτώση του τζίρου, η αισθητή μείωση της επιβατικής κίνησης και η καταγραφή σημαντικών ζημιών, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των οικονομικών αποτελεσμάτων της AEGEAN για το πρώτο τρίμηνο του 2012. >>>Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία, το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €104,6 εκ., παρουσιάζοντας οριακή μείωση 1%,ενώ η επιβατική κίνηση ανήλθε σε 1.067.000 επιβάτες, παρουσιάζοντας μείωση 7% με την εταιρεία να εκτελεί 13% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Στο δίκτυο εσωτερικού η επιβατική κίνηση, λόγω και της κρίσης, κατέγραψε σημαντική πτώση κατά 15%, ενώ αντίθετα στο δίκτυο εξωτερικού σημειώθηκε μικρή αύξηση κατά 3%. 
Σε ότι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων, η εταιρία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, κατάφερε να τις βελτιώσει σημαντικά, μεταφέροντας κατά μέσο όρο 103 επιβάτες ανά πτήση από 96 το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, διαθέτοντας παράλληλα χαμηλότερους ναύλους, γεγονός που δεν επέτρεψε την κάλυψη του αυξημένου κόστους που προήλθε από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. 
Το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους €25 εκ. σε σχέση με ζημιές €16,3 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2011. Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα του 2011 είχε ωφεληθεί από έσοδα ύψους €5 εκ. λόγω πώλησης παγίου. Σύμφωνα, πάντα με την εταιρία, η ΑEGEAN διατηρεί υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση με τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να διαμορφώνονται σε €158 εκ.