Ιδιαίτερα δημοφιλής έχει γίνει τον τελευταίο καιρό η εγκατάσταση υγραερίου και στη χώρα μας,αφού προσφέρει σημαντική οικονομία στο πορτοφόλι μας.Η τιμή του υγραερίου μάλιστα είναι προστατευμένη από την Ε.Ε. έως και το 2018.Η οικονομία που προσφέρει φαίνεται από το πρώτο κιόλας γέμισμα στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου.Τα οχήματα με διπλό καύσιμο βενζίνης και υγραερίου(LPG)προσελκύουν όλο και περισσότερους οδηγούς καθημερινά,καθώς η τιμή της βενζίνης αυξάνεται συνεχώς.


Σχέση απόδοσης και τιμής
     Η εγκατάσταση ενός συστήματος υγραεριοκίνησης ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο,τον κινητήρα και την τεχνολογία από περίπου 800 έως 2.500ευρώ.Οι περισσότεροι μετατροπείς χρειάζονται περίπου δυο μέρες για να την ολοκληρώσουν,καθώς απαιτείται χαρτογράφηση για την εγκατάσταση πρόσθετου εγκεφάλου με ειδικό λογισμικό αλλά και αρκετές δοκιμές,προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι επιθυμητό.
     Το υγραέριο ως καύσιμο στην αγορά κοστίζει το μισό περίπου σε σχέση με την τιμή της βενζίνης και κυμαίνεται περίπου στα 0,80ευρώ ανά λίτρο.Ωστόσο,τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο αποδίδουν λιγότερα χιλιόμετρα ανα λίτρο καυσίμου(δηλ. λιγότερα χιλιόμετρα ανα ποσότητα υγραερίου αντίστοιχης με 1 λίτρο βενζίνης)και επομένως το συνολικό κόστος της κατανάλωσης υγραερίου είναι περίπου 20% μικρότερο από την βενζίνη.
   
  
  Τα πλεονεκτήματα του υγραερίου σε σχέση με την βενζίνη.
1)Οικονομία που μπορεί να φτάσει έως και 50% στα έξοδα κίνησης του αυτοκινήτου,διότι το κόστος του λίτρου για το υγραέριο είναι αρκετά χαμηλό(περίπου 0,80ευρώ/λίτρο)σε σχέση με την βενζίνη(περίπου 1,65ευρώ/λίτρο)
2)Με την εγκατάσταση του κιτ υγραερίου το αυτοκίνητο διαθέτει δυο ρεζερβουάρ(βενζίνης και υγραερίου)που σημαίνει ότι,αυτομάτως,διπλασιάζεται η αυτονομία στις μετακινήσεις.
3)Το υγραέριο,ως εναλλακτικό καύσιμο είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον,με αποτέλεσμα οι εκπομπές ρύπων ενός κινητήρα που χρησιμοποιεί υγραέριο να είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τη χρήση βενζινοκινητήρα.
4)Η χρήση υγραερίου δεν επιβαρύνει τον κινητήρα προκαλώντας μικρότερη μηχανική φθορά με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται η διάρκεια της ζωής του.
5)Το υγραέριο είναι ένα καύσιμο,το οποίο δεν νοθεύεται,επομένως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να προκληθούν φθορές λόγω νοθευμένου καυσίμου.

Επίσης...
  • Συστήματα 4ης και 5ης γενιάς
  • Έλεγχος συστήματος σε δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ
  • Αλλάζει η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
  • ανασφάλιστα τα μη δηλωμένα υγραεριοκίνητα
  • Η δεξαμενή του συστήματος καταλαμβάνει σημαντικό όγκο  στο χώρο φόρτωσης
  • Ίδιο επίπεδο ασφάλειας με την βενζίνη
Σήμερα λειτουργούν 120 πρατήρια υγραερίου και αναμένονται άμεσα άλλα 100


      Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το υγραέριο (AEGPL)αν επαληθευτούν οι προβλέψεις που θέλουν το 10% των οχημάτων στην Ευρώπη το 2020 να είναι υγραεριοκίνητα,τότε η Ευρώπη θα επιτύχει:
  • Μείωση κατά 20,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα περιβαλλοντικά έξοδα,λόγω των μειωμένων εκπομπών ρύπων.
  • Περιορισμό κατά 350  εκατομμύρια τόνους στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 
  • Εξοικονόμηση 41,2 εκατομμυρίων ευρώ από το κόστος χρήσης των οχημάτων(οι οδηγοί τους)