Δείτε με μια ματιά τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη: >>>


Διήμερη συνάντηση με θέμα τη διαχείριση λυμάτων - αποβλήτων διοργανώνει η ΕΥΑΘ Α.Ε., στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» (Μοναστηρίου 305-307), σήμερα και αύριο.

Εκδήλωση για τον κλάδο των Κινητών Εφαρμογών (Mobile Services and Applications), με τίτλο «Paneuropean Partnership and Investment for Mobile Services», στο ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, σήμερα και αύριο. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν 

Στις 9 π.μ., οι Εργαστηριούχοι Φυσικοθεραπευτές της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται επειδή παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ από τον Ιανουάριο και από τα τέλη του 2010 από άλλα ταμεία, γι αυτό και θα πραγματοποιήσουν χάπενινγκ στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους μπροστά στα γραφεία του ΙΚΑ. Την εκδήλωση οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών ΝΠΔΔ - Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης.

Στις 10 π.μ., Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Οι αβρααμιτικές θρησκείες και η ευθύνη τους για τον κόσμο», στο Συνεδριακό Κέντρο της Διακονίας του Ιδρύματος «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» (Ν. Πλαστήρα 65 - Πυλαία) και στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου 1), σήμερα και αύριο με ελεύθερη είσοδο. Το συνέδριο διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Γκαίτε, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Στις 10 π.μ, ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης από την εφημερίδα «ασφαλίζομαι», στο ξενοδοχείο Porto Pallace, από τις 10.00 έως τις 15.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προεγγραφή.

Στις 10 π.μ., το Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής στο Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305-307), από σήμερα έως τις 2 Ιουνίου.

Στις 10 π.μ., η Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και τη ενεργό συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μέσω του Γραφείο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Έρευνας & Καινοτόμων Δράσεων του ΨΝΘ, δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, από τις 10:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ., στην Πλατεία Αριστοτέλους (συμβολή με οδό Βασ.Ηρακλείου). Για την προώθηση της αντικαπνιστικής καμπάνιας θα διατίθενται στο κοινό ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Υγείας, με παράλληλη προβολή video αναφορικά με τις επιπτώσεις του καπνίσματος ενώ από τις 17:00 έως 19:00 ο κ. Βλαχογιάννης Εμμανουήλ, τέος Δ/ντής Παθολογικής κλινικής Γ.Ν.Θ. Άγιος Παύλος και πρόεδρος του Ι.Α.Σ.Υ.Ν. θα παρέχει πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στις 11 π.μ., η 3η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει φύτευση εποχιακών φυτών που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές του 51ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Η φύτευση θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93).

Στις; 11 π.μ., εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Άρσις» θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου την  Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα συσκέψεων, 3ος όροφος του κτηρίου Α’), το «Φεστιβάλ με Θέμα Μετανάστευση  και Κοινωνική Ένταξη»  με τον γενικό τίτλο «ΠΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ».

Στη 1.30 μ.μ., η 9η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καλαμαριάς για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε θέματα Ημερήσιας Διάταξης, στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Κομνηνών 58, στο γραφείο Δημάρχου. 

Στις 4 μ.μ., τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου, στο δημοτικό κατάστημα.


Στις 5 μ.μ., ημερίδα με θέμα: «Διαβήτης και τα μάτια μας, πρόληψη – αντιμετώπιση», στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Θα πραγματοποιηθούν δωρεάν βυθοσκοπήσεις από εξειδικευμένους οφθαλμιάτρους.

Στις 7.30 μ.μ., Ιταλοί σεφ θα δείξουν την τεχνική του ριζότο και θα μαγειρέψουν live για τον κόσμο, στην Πλατεία Αριστοτέλους (πάνω από Μητροπόλεως). Η εκδήλωση εντάσσεται στο γαστρονομικό concept με τον τίτλο «GASTRONOMIA ITALIANA» που διοργανώνει το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιό του από 6-16/6 επιλεγμένα εστιατόρια θα ετοιμάζουν κάθε βράδυ μία γαστρονομική πρόταση από μία διαφορετική περιοχή της Ιταλίας το καθένα

Στις 7.30 μ.μ., Διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο με τίτλο: «Leadership Against Crisis: Public-Private Cooperation for Growth», στο ξενοδοχείο Hyatt, σήμερα και αύριο. Επίσημη έναρξη σήμερα στις 19.30 με ομιλητή τον Chairman of the Board και CEO της The Coca Cola Company, κ. Muhtar Kent. 
Τι άλλο πρέπει να ξέρω: Το συνέδριο διοργανώνει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη ΝΑ Ευρώπη (BAC SEE), σε συνεργασία με το Vienna Economic Forum και με τη στήριξη του ΣΕΒ, του ΣΒΒΕ, του ΣΕΒΕ, του ΕΒΕΘ, του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος, της TUSIAD, του DEIK και της MUSIAD. Επίσημος φορέας φιλοξενίας είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης. 

Στις 8 μ.μ., θεατρική παράσταση «Ο Κύκλος με την κιμωλία», Μπέρτολτ Μπρεχτ στο πλαίσιο της 27ης Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων του δήμου Θέρμης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, με είσοδο ελεύθερη

Στις 8 μ.μ., δεύτερη διάλεξη της σειράς «Η Τέχνη ως συνείδηση της Κοινωνίας», με ομιλητή τον Καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Αντώνη Κωτίδη, με τίτλο: «Ιστορικές Πρωτοπορίες ΙΙ», στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.