Ενεργοποιήθηκε από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΑΑΚΜ), διά της Τραπέζης Πειραιώς Α.Ε., που διαχειρίζεται τα κεφάλαια του JESSICA, η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση επιλέξιμων έργων αστικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο >>>
εφαρμογής του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στην ιστοσελίδα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.mou.gr) και της Τράπεζας Πειραιώς (http://www.piraeusbank.gr/ecportal.asp?id=301479&lang=1&nt=78&sid=).
Οι πόροι του JESSICA  μπορούν να διοχετεύονται σε σχέδια στους ακόλουθους  τομείς: 

• Αστικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της ύδρευσης και αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, της ενέργειας κ.λπ. 
• Προώθηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, για τουρισμό ή άλλες αειφόρους χρήσεις. 
• Επαναξιοποίηση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών / στρατιωτικών εκτάσεων, συμπεριλαμβανομένης της αποξήλωσης εγκαταστάσεων και της εξυγίανσης. 
• Αναπλάσεις και διαμορφώσεις χώρων και υποδομών για επιχειρηματικές δραστηριότητες. 
• Προώθηση της οικονομίας της γνώσης μέσω δημιουργίας πανεπιστημιακών κτιρίων. 
• Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
• Βελτίωση της κοινωνικής ενσωμάτωσης. 
• Ενίσχυση της κινητικότητας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση, το ΤΑΑΚΜ θα χορηγήσει περίπου €20 εκ από πόρους του Ταμείου Χαρτοφυλακίου (προερχόμενοι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους) σε επιλεγμένα έργα αστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα εν λόγω υποψήφια έργα αστικής ανάπτυξης θα συγχρηματοδοτηθούν με άλλα €8,4 εκ περίπου από τρίτες πηγές συμπεριλαμβανομένης και της ανεξάρτητης χρηματοδότησης από την Τράπεζα Πειραιώς (ιδιωτικοί πόροι). Το σύνολο δημόσιων και ιδιωτικών πόρων που δύναται να χορηγηθούν σε υποψήφια έργα αστικής ανάπτυξης ανέρχεται σε περίπου €28,4 εκ.
Δείτε την προκήρυξη του προγράμματος με κλικ εδώ.