Χωρίς να το λέει ξεκάθαρα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου, ουσιαστικά προαναγγέλλει την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Volley League, επειδή επικρατούν «κανόνες ζούγκλας». 


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το δ.σ. αποφάσισε «ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε άλλο σε μία διοργάνωση που διεξάγεται με όρους και κανόνες… ζούγκλας». Προστίθεται πως η διοίκηση της ομάδας  «δε θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παικτών και των φιλάθλων της ανάλογα με τις διαθέσεις κάποιων ανεγκέφαλων και επικίνδυνων, που έχουν διώξει από τα γήπεδα την πλειοψηφία των υγιών φιλάθλων. Καμία επιτυχία, κανένας τίτλος δεν το αξίζει αυτό»…

Η διοίκηση της Σύρου δηλώνει πως δε θα ΄χει καμία θέσει σε ένα πρωτάθλημα, «όσο οι αποφάσεις των διοικήσεων των συλλόγων θα λαμβάνονται υπό την απειλή επικίνδυνων “στρατών” οπαδών». Και καταλήγει ευχόμενη... «καλό καλοκαίρι»!

Να θυμίσουμε ότι, στο πέμπτο παιχνίδι που επρόκειτο να γίνει με τον Ηρακλή στη Μίκρα για το πρωτάθλημα της Α1 του βόλεϊ, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων ήταν υπεράριθμοι και ο διαιτητής αποφάσισε την αναβολή του. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το μοναδικό πρόβλημα ήταν αυτό, άρχισαν να ακούγονται και να δημοσιεύονται διάφορα, για κροτίδες, καπνογόνα φιλάθλων, χρήση χημικών από αστυνομικούς κι άλλα τέτοια.

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τη χρήση χημικών. Στην απευθείας μετάδοση από το συνδρομητικό κανάλι δε φάνηκε να σημειώνονται έκτροπα. Φαίνεται πως, για άλλη μία φορά, η συνωμοσιολογία θα διαπρέψει...