ΚΚΕ: Συγκέντρωση στην Αριστοτέλους κόντρα στον Μπουτάρη


Στην πλατεία Αριστοτέλους, κόντρα στις βουλές Μπουτάρη, να μη διατεθεί η πλατεία για προεκλογικές συγκεντρώσεις, πραγματοποιεί, απόψε, στις 8.30 το βράδυ, την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση το ΚΚΕ. >>>


Ομιλήτρια θα είναι η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Κι αναμένεται, πέρα από την επίθεση "στα κόμματα του Μνημονίου", να μιλήσει, απόψε και για την απόφαση Μπουτάρη να αφήσει την πλατεία εκτός προεκλογικού... αγώνα.

Εξάλλου, με το που έγινε γνωστή η πρόθεση του δημάρχου (την οποία επισημοποίησε με απόφασή του η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου -την οποία έχει η "Πρωτοβουλία") ξέσπασε σκληρή κόντρα του ΚΚΕ με τη διοίκηση του δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο επικαλέστηκε την «αναστάτωση» που προκαλούν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Αντιπρότεινε την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Το ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, κατηγόρησε το δήμαρχο για «προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής δραστηριότητας» και ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή, ότι «η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΘΑ ΓΙΝΕΙ στις 30 Απρίλη στις 20:30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ»(τα κεφαλαία... δικά τους).

Αυτό είναι το... δεύτερο επεισόδιο της "μάχης της πλατείας" (και θα ακολουθήσουν κι άλλα, αν σκεφτεί κανείς πως, στην περίπτωση που η Ν.Δ. κερδίσει την πρωτιά το βράδυ της Κυριακής κι απέχει αρκετά από το δεύτερο κόμμα και σε ικανοποιητικό ποσοστό από την αυτοδυναμία, θα ΄χουμε νέα εκλογική αναμέτρηση). Το πρώτο επεισόδιο γράφτηκε μεταξύ Μίκη Θεοδωράκη και δημάρχου (για συγκέντρωση της «Σπίθας»), με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις στο τέλος, καθώς ο διάσημος μουσικοσυνθέτης κι ο Μπουτάρης, είπαν... "νερό κι αλάτι"...

Τι θα πει η Παπαρήγα για την πλατεία; «Για μια ακόμη φορά, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσπαθεί να περιορίσει την πολιτική δραστηριότητα, με την απαγόρευση πολιτικών συγκεντρώσεων των κομμάτων, στην πλατεία Αριστοτέλους. Είναι ο αντίστοιχος δρόμος που ακολουθεί ο Δήμαρχος Αθήνας, Καμίνης, με την προσπάθεια περιορισμού των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα που διογκώνονται και οφείλονται και στην πολιτική του κεντρικού κράτους (ελέω Καλλικράτη), αλλά και στην πολιτική της δημοτικής πλειοψηφίας του κ. Μπουτάρη: απολύσεις εργαζόμενων, πανάκριβα δημοτικά τέλη, συνειδητή απαξίωση της καθαριότητας και βρώμικη πόλη για να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης της, παράδοση κάθε δράσης της πόλης στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτά είναι τα προβλήματα της πόλης. Και τα προβλήματα των κατοίκων της είναι η φτώχεια η ανεργία, η ανασφάλεια και η εξαθλίωση. Αυτά είναι τα προβλήματα και όχι οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους», θα πει.

Πού το ξέρουμε; Ε, δεν είμαστε και μάντεις. Αυτά περιλαμβάνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, για το θέμα, στην οποία προστίθεται πως «η απαγόρευση των συγκεντρώσεων προετοιμάζει το κλίμα γενικότερων απαγορεύσεων και καταστολής που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις στην λαίλαπα που έρχεται μετά τις βουλευτικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ δε βάζει τα λαϊκά δικαιώματα στην κρίση καμιάς κυβέρνησης και κανενός δημάρχου», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Οι εργασίες εγκατάστασης για τα ηχητικά συστήματα και την εξέδρα άρχισαν στις 7 το πρωί σήμερα και τα στελέχη του ΚΚΕ επισήμαναν πως "όπως η πλατεία δόθηκε σε επιχειρηματίες τον καιρό των Χριστουγέννων, έτσι να δοθεί και στους πολίτες που θέλουν έχουν πολιτική συνείδηση". Η απάντηση της διοίκησης ήταν πως "η συγκέντρωση θα είναι παράνομη και η αστυνομία πρέπει να πράξει το καθήκον της".

Κοντός ψαλμός, αλληλούια...

Σχόλια