psomiadis_arxairesies_perifereiako_simboulio_20110114_01Στην αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά από τη νέα καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος (μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου στην καταδικαστική απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστηρίου) και από μία σειρά δημοσιευμάτων σε τοπική εφημερίδα σύμφωνα με τα οποία >>>

ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ανοίγει το δρόμο στον αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στην ανοιχτή του επιστολή προς “τα μέλη και τους φίλους του Δικτύου ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.”, που έχει ιδρύσει ο ίδιος, ο Ψωμιάδης κάνει λόγο για “πόλεμο λάσπης” επειδή “η φωνή του και οι θέσεις του ενοχλούν”.

“Αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι δεν μπορούν να μου συγχωρήσουν ότι έβαλα υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΔ, διεκδικώντας να φτάνει η φωνή του απλού νεοδημοκράτη, του απλού πολίτη, στα κέντρα των αποφάσεων”, υποστηρίζει.

psomiadis_ekloges_20101107_05Ο Ψωμιάδης στην επιστολή του εμφανίζεται αντιμνημονιακός (“είχα αντιμνημονιακή στάση από την πρώτη στιγμή”), αλλά και “ίσως μοναδικός” μαχητής των συμφερόντων της Μακεδονίας (“είμαι η μοναδική ίσως φωνή πολιτικού σ’ αυτή τη χώρα που αρνείται να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς”)! Ισχυρίζεται πως αυτοί είναι οι λόγοι που έχουν μπει στο στόχαστρο όπως και το όνομα του δικτύου του “γιατί τους θυμίζει μια λέξη που θέλουν να διαγράψουμε από το λεξιλόγιο των Ελλήνων”.

Στην επιστολή του δεν κατονομάζει ποιοι είναι αυτοί που ενοχλήθηκαν από τη δράση του και προσπαθεί να εμφανίσει ότι δεν έγινε και τίποτα από τη διαγραφή προστίμων αφού “είμαι ο μοναδικός πολιτικός που τιμωρήθηκε τα τελευταία 20 χρόνια για μια ζημία του Δημοσίου που δεν ξεπερνά τα 180 ευρώ! Τιμωρήθηκα παρόλο που ο Άρειος Πάγος με δικαίωσε”. Επαναλαμβάνει πως την ίδια τακτική έχουν ακολουθήσει “δήμαρχοι, υπουργοί αλλά και η ίδια η Βουλή επανειλημμένα” κι ότι “λειτουργήσαμε όχι μόνο με το γράμμα του νόμου αλλά κυρίως με το πνεύμα του νόμου, χωρίς να υποστείλουμε τη σημαία της ανθρωπιάς”.

Ο –κατά Ψωμιάδην- ρόλος των Media

Προετοιμάζει το δρόμο για τις υπόλοιπες υποθέσεις που εκκρεμούν (“τιμωρήθηκα παρόλο που επί εννιά χρόνια στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια κάναμε τεράστιο έργο και δεν έλειψε ούτε ένα ευρώ”, αναφέρει, έχοντας υπόψη του πως η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της την υπόθεση των καθυστερήσεων στα έργα της Κορώνειας και των έργων που ‘κομματιάζονταν’ σε υποέργα των 45.000 €) και “τα ρίχνει” στα ΜΜΕ:

psomiadis_miss_1“Ένα σύστημα μηντιακό σπεύδει να κάνει πρωτοσέλιδο ακόμη κι ένα «αναρμόδιο» πόρισμα μιας υπηρεσίας, αλλά δεν περνά ούτε στα ψιλά τις αθωωτικές αποφάσεις που εκδίδονται προς απάντηση των επιθέσεων λάσπης. Εδώ και δύο μέρες, αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, δέχομαι μία ακόμη αήθη επίθεση από μια ιστορική εφημερίδα, η οποία δυστυχώς τελευταία έχει πάρει διαζύγιο με τις αρχές και τις αξίες της δημοσιογραφίας και έχει καταντήσει φερέφωνο άθλιας προπαγάνδας. Δυστυχώς, στην Ελλάδα της κρίσης, για την οποία υπεύθυνο είναι το πολιτικοδημοσιογραφικό κατεστημένο και οι «κηπουροί» του, η λάσπη στον Ψωμιάδη έγινε της… μόδας. Αλλά δεν θα περάσει. Το χρωστάω στα παιδιά μου. Γιατί έμαθα να λειτουργώ στο φως κι όχι στο σκοτάδι”, λέει.

Ο Ψωμιάδης αναφέρεται στα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των δύο τελευταίων ημερών, της “Μακεδονίας”(την ιστορική εφημερίδα διευθύνει ο Μιχ. Αλεξανδρίδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ). Το πρώτο, είχε για τίτλο “Δαχτυλίδι Σαμαρά στον Τζιτζικώστα”. Σε αυτό η εφημερίδα υποστήριζε ότι η Νέα Δημοκρατία προωθεί για αντικαταστάτη του Ψωμιάδη στην Περιφέρεια τον Απ. Τζιτζικώστα. Στοιχειοθετεί τη θέση της επικαλούμενη ψήφιση στη Βουλή διάταξης, η οποία επιτρέπει και στους άμεσα εκλεγμένους αντιπεριφερειάρχες, όπως ο κ. Τζιτζικώστας, να διεκδικήσουν και αυτοί το αξίωμα του περιφερειάρχη σε περίπτωση έκπτωσης του αιρετού, κάτι που ως τώρα απαγόρευε ο «Καλλικράτης». Επικαλείται πληροφορίες της ότι η τροποποίηση στη διάταξη έγινε με… επιθυμία της Συγγρού!

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Μακεδονίας» δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα, ιδίως στο σκέλος της ευθείας διασύνδεσης μίας διαδικασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Πρόεδρο του κόμματός μας. Εκφράζουμε την ενόχλησή μας για το ατόπημα της ιστορικής εφημερίδας. Θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά αρνητικό το γεγονός ότι αποσιωπήθηκαν εντέχνως συγκεκριμένα στοιχεία της είδησης μόνο και μόνο για να στηριχθεί ένας παντελώς αβάσιμος ισχυρισμός. Ειδικά η εντύπωση που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί για προβλήματα ανάμεσα στη ΝΔ και τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη μας Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι εκτός από αβάσιμη και απολύτως υποβολιμαία», ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Με την ίδια ανακοίνωση διέψευδε και την ανάμιξη Σαμαρά.

psomiadis_ke_nd_1Την επομένη, η εφημερίδα επανήλθε με νέο δημοσίευμα, που είχε τίτλο “Άναψε φωτιές το δαχτυλίδι”. Έκανε λόγο για “ταραχή” στο στρατόπεδο Ψωμιάδη και “αμηχανία” στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα υποστήριζε ότι “η δυσαρέσκεια του κ. Ψωμιάδη έγινε εντονότερη όταν διαπίστωσε ότι δεν περιελήφθη -μόνος αυτός από τους γαλάζιους περιφερειάρχες- στην εθνική επιτροπή εκλογικού αγώνα, την οποία ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα η Συγγρού”.

Πάντως, ο ίδιος ο Ψωμιάδης είχε δηλώσει: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τιμητική πρότασή του να συμμετάσχω στην εθνική επιτροπή εκλογικού αγώνα της παράταξης, όμως στην παρούσα φάση αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να μη συμμετάσχω, καθώς δεν θέλω να επιβαρύνω τη ΝΔ με τα δικά μου προβλήματα. Έχω δηλώσει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, είμαι Νέα Δημοκρατία, στηρίζω Νέα Δημοκρατία, δηλώνω παρών».

Μετά το νέο δημοσίευμα ήταν αναμενόμενη η νέα ανακοίνωση από τη Ν.Δ.: “Δυστυχώς η "Μακεδονία" συνεχίζει τη δημοσίευση αναληθών ειδήσεων, που αφορούν το κόμμα μας και τον πρόεδρό του. Οι συντάκτες της αντί να αναγνωρίσουν το λάθος τους -εντρυφώντας σε δηλώσεις και κείμενα - αναπαράγουν σενάρια δικής τους εμπνεύσεως και ξεκάθαρης πολιτικής σκοπιμότητας. Είναι έκθετοι”, υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία.

Η δήλωση Τζιτζικώστα

Κι ενώ με την επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εύχονταν “καλό Πάσχα” κι επεσήμανε ότι “μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς, ιδίως αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας”, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωνε στο πλευρό του:

PSOMIADIS_-_TZITZIKOSTAS«Δεν τίθεται θέμα διαδοχής του περιφερειάρχη και οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση γίνεται εκ του πονηρού. Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει περιφερειάρχη, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Σε μια στιγμή που ο Παναγιώτης βάλλεται έντονα, όλοι εμείς, η ομάδα του συνδυασμού ‘Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας’, είμαστε στο πλευρό του», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.