Ο εορτασμός της πρωτομαγιάς θα γίνει υπό καλοκαιρινές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι, που εμφανίζονται ελαφρώς ενισχυμένοι στο Αιγαίο, δε θα δημιουργήσουν προβλήματα και, από την Τετάρτη, θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν. >>>


Την Πρωτομαγιά, ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη τη χώρα και κάποιες αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν διάσπαρτες στα κεντρικά και νότια τμήματα, όπως και στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη: στο Αιγαίο με πιο ενισχυμένη ένταση, όπου τοπικά θα φτάνει τα 7 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό πέλαγος θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, στα 3-5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, στα 3-4 μποφόρ. Μόνο το βράδυ, πρόσκαιρα, στο νότιο Ιόνιο, οι βορειοδυτικοί άνεμοι μπορεί να φτάσουν τα 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να θυμίζει καλοκαίρι, καθώς θα παραμείνει σε ψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως και της νύχτας. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

Βόρεια: 9 έως 28°C.
Κεντρικά: 11 έως 28°C.
Δυτικά: 12 έως 28°C.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 14 έως 27°C.
Κρήτη: 14 έως 27°C.
Κυκλάδες: 14 έως 25°C.
Πελοπόννησος: 12 έως 29°C.



Θεσσαλονίκη


Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να παρουσιάζεται ψηλή για άλλη μια μέρα, καθώς θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί, στα 2-4 μποφόρ και το βράδυ μεταβλητοί.


Αθήνα

Στην Αττική θα συνεχιστεί η ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 4-5 και τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ στο Ν. Ευβοϊκό.