Σταθερή στην απόφασή της για 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη παραμένει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ , ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. >>>
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για αναστολή της απεργίας και επανέλαβε ότι ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα. 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, ανέφερε ότι η απόφαση για την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών δεν έχει αλλάξει και ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αναμένεται να συνεδριάσει μόνο, αν προκύψει κάτι πολύ σημαντικό ή βελτιωμένο από πλευράς της κυβέρνησης. 
«Η μόνη αντίδραση που έχουμε, είναι να αμυνθούμε μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων» τόνισε ο κ. Νταλακογιώργος, ενώ αναφερόμενος στην αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων και εμπορικών φορέων για την απεργία, απέδωσε την επιλογή του χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές για τον Οίκο Ναύτου μέσα στις εορτές. 
«Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα, είτε αυτά αφορούν τα εργασιακά είτε τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσα στο Πάσχα» διεμήνυσε.