Η 3η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης οργανώνουν εθελοντική φύτευση εποχιακών φυτών και αναρριχώμενων. >>>



Τη δενδροφύτευση θα πραγματοποιήσουν μαθητές στην πλατεία Λαοδηγήτριας (οδός Ιουλιανού) στην Άνω Πόλη και στο προαύλιο του 44ου Δημοτικού Σχολείου σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 και ώρα 11 π.μ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στην αυλή του σχολείου όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι γονέων και κηδεμόνων θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους ή να θέσουν ερωτήματα για περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής.

Στη φύτευση θα λάβουν μέρος όλες οι τάξεις του 44ου Δημοτικού Σχολείου και στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα αστικού περιβάλλοντος και πρασίνου.

«Χαίρομαι γιατί εθελοντές της γειτονιάς και ιδιαίτερα μαθητές οργανώνουν και συμμετέχουν σε διαδικασίες φύτευσης και ανάπλασης του πρασίνου της πόλης μας. Τέτοιες δράσεις, μας δίνουν δύναμη για τη συνέχιση της προσπάθειάς μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.