Η απάντηση των Οικολόγων Πράσινων στα περί ασθενειών και μεταναστών


«Οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος επιλέγουν μιαν ανέξοδη προεκλογική εκστρατεία επενδύοντας στο φόβο και την τρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας». Αυτό υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για όσα είπαν, στη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης και Ανδρ. Λοβέρδος «για την >>>
προστασία της Δημόσιας Υγείας».
Η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε πως «το θεμελιώδες δικαίωμα στην υγεία κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα για όλους/ες όσοι/ες βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής και γλώσσας και η στοχοποίηση των μεταναστών και προσφύγων δεν αποκαλύπτει παρά τις προσωπικές ευθύνες των δύο Υπουργών για την κατάσταση της δημόσιας υγείας, των πολιτικών διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της διαδικασίας χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας στους αιτούντες άσυλο». 
Και η κ. Ιωαννίδου κατέληξε: «Δυστυχώς για την κυβέρνηση, ο λαϊκισμός και η προεκλογική ρητορεία αναγνωρίζονται εύκολα πλέον από τους πολίτες και οι εκλογές –σε αντίθεση με τη χθεσινή συνέντευξη- δεν θα γίνουν πρωταπριλιά».

Σχόλια