Ο χορός των αποκαλύψεων για τις υποθέσεις με πολίτες που λυμαίνονταν τους πόρους του ΙΚΑ, συνεχίζεται. Στα νέα υποκαταστήματα του ΙΚΑ όπου γινόταν… της τρελής το μαλλί υπάρχει κι ένα από τη Θεσσαλονίκη. >>>

 

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, υπάρχουν και άλλες υποθέσεις καρμπόν, με εκείνη του ΙΚΑ Καλλιθέας με πολίτες που είχαν βρει τρόπους να παίρνουν ζεστό, δημόσιο χρήμα… Έτσι, για να μη λέμε πως για την κατάντια της χώρας φταίνε αποκλειστικά οι… δημόσιοι υπάλληλοι!

Σύμφωνα με τον έλεγχο, γυναίκες έπαιρναν επίδομα ασθενείας ενώ εργάζονταν κανονικά και κολλούσαν ένσημα. Μάλιστα το επίδομα ασθενείας έφτανε σε πολλές περιπτώσεις τον μισό μισθό τους!

Όλοι αυτοί εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε διασταύρωση των στοιχείων ημερομισθίων και αδείας και ενω έπαιρναν κανονικά τον μισθό τους και κολλούσαν ένσημα ταυτόχρονα προσκόμιζαν βεβαιώσεις στο ΙΚΑ ότι ήταν άρρωστοι και έπαιρναν επίδομα ασθενείας.

“Η κομπίνα” γινόταν σε 9 υποκαταστηματα: Ένα στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, επτά είναι στην Αττική κι ένα στην Κρήτη. Στα τέσσερα υποκαταστήματα από τα επτά της Αθήνας καισ το ένα της Κρήτης έχουν εντοπιστεί συνταξιούχοι - φαντάσματα.

Όσο για τα ποσά… φθάνουν σε αρκετά εκατομμύρια!