Θέμα στο δημοτικό συμβούλιο έγινε η απαγόρευση της οργάνωσης προεκλογικών συγκεντρώσεων στην πλατεία Αριστοτέλους, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που στηρίχθηκαν από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα... είπαν στο δήμαρχο. >>>

Ειδικά ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" (στηρίχθηκε από το ΚΚΕ) Σωτήρης Ζαριαννόπουλος, στάθηκε στη δήλωση που έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με τη δημοκρατικότητα του ΚΚΕ. "Είπε ο κ. Μπουτάρης ότι του φέρνει ναυτία το ΚΚΕ. Του επιστρέφω την έκφραση και θα μπορούσα να πω πολλά ακόμη", είπε ο κ. Ζαριαννόπουλος. Και, λίγο αργότερα, πρόσθεσε: "Φθάνει πια με τις ανοησίες Μπουτάρη".
Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη-Ανοικτή Πόλη", τόνισε πως "αν υπήρχε κάποιος λόγος απαγόρευσης, αυτός θα ήταν για την πλατεία Αρχαίας Αγοράς, που έχει μεγαλύτερη ιστορική αξία από αυτήν της Αριστοτέλους". Θύμισε ότι "η διοίκηση δεν έδειξε την ίδια σπουδή όταν ανανέωσε τη σύμβαση του πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας όπου έγινε η πρώτη εργατική συγκέντρωση το 1910" και πρότεινε ο δήμος, όχι μόνον να μην απαγορεύει τις συγκεντρώσεις, αλλά να παρέχει και διευκολύνσεις, όπως ρεύμα για τις γεννήτριες και τις μικροφωνικές.
Στην απάντησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε πως δεν είπε ποτέ πως του φέρνει ναυτία το ΚΚΕ. "Αυτό που είπα είναι", τόνισε, "πως όταν το ΚΚΕ μιλά για δημοκρατία, αυτό του προκαλεί ναυτία", επειδή είναι ένα κόμμα που "δε θέλει το Σύνταγμα" κι όποτε το βολεύει "είναι στη Βουλή κι όποτε δεν το βολεύει, δεν είναι".
Για το θέμα των συγκεντρώσεων στην πλατεία Αριστοτέλους υπογράμμισε ότι δεν είναι θέμα ιστορικότητας της πλατείας, αλλά διατήρησης της ευταξίας στην πόλη. "Όταν γίνονται συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους η Αστυνομία κλείνει την Τσιμισκή και τη Μητροπόλεως από τις 2 το μεσημέρι. Υπάρχουν και τα μεγάφωνα, έχουμε και τα μεγάφωνα των καφέ και διαμαρτύρονται οι περίοικοι. Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς είναι πιο ανοικτός ο χώρος", υποστήριξε.