olympiakos_basket_01Σε ρυθμό περιπάτου, ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 81-53 τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ και ένα άνετα το 1-0 στη σειρά. Το δεύτερο παιχνίδι το Σάββατο στην Πυλαία. >>>

      

Ο Ολυμπιακός έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε στους αγώνες με τη Σιένα. Σφριγηλή και με μεγάλη διάθεση στην άμυνα, δημιουργική και απλή στην επίθεση, η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν δυσκολεύτηκε ούτε στο ελάχιστο να επιβάλλει το δικό της νόμο στο ματς κόντρα σ'  ένα ΠΑΟΚ που κατέβηκε στο παρκέ ως πρόβατο επί σφαγή.

Το σκορ πήρε σχεδόν αμέσως μεγάλες διαστάσεις (14-0, 29-3, 34-6) γεγονός που χάρισε στουε γηπεδούχους ακόμη μεγαλύτερη άνεση για τη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ ματαίως προσπαθούσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Με κατάχρηση ντρίπλας και με μειωμένη αίσθηση ομαδικότητας, η ομάδα του Μαρκόπουλου δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό της.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε έτσι πολύ νωρίς, σαν φυσική συνέπεια θα έλεγε κανείς. Ο Ιβκοβιτς βρήκε την ευκαιρία να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο ο οποίος σιγά-σιγά δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του μετά την 14μηνη αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους. Εν τω μεταξύ η διαφορά έφτασε και τους 40 πόντους (61-21).

Τα δεκάλεπτα: 34-6, 57-21, 72-37,  81-53