Την προσχώρηση του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα στον ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος και, αμέσως, όσοι δεν γνωρίζουν -ή κάνουν ότι δε θυμούνται- το παραμικρό, έσπευσαν να αναμεταδώσουν την "είδηση". Αλήθεια, ποιος είναι ο Σπύρος Χατζάρας; >>>


Ο δημοσιογράφος ήταν το "νούμερο ένα" στην κρατική τηλεόραση πριν το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Είχε δικό του τρόπο -και στιλ- να διαβάζει τις ειδήσεις. Οπαδός της Στρατευμένης Δημοσιογραφίας (και προσωπικός φίλος του Σπ. Κωστόπουλου, τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έχει συγγράψει και το ομώνυμο βιβλίο), όχι μόνον παρουσίαζε ειδήσεις ή κάλυπτε γεγονότα, αλλά συμμετείχε ενεργά, αφού παρακολουθούσε τις περιοδείες του αείμνηστου Ανδρέα και ανταποκρινόταν στα χειροκροτήματα των χιλιάδων που παρακολουθούσαν, τότε, τις πολιτικές συγκεντρώσεις, οι οποίοι, όταν τον αναγνώριζαν, τον φώναζαν με το μικρό του όνομα και τον αποθέωναν.

Η στροφή του Σπ. Χατζάρα έγινε πριν από, περίπου, δύο χρόνια. Μάλιστα, τον Μάιο του 2010 συνελήφθη και πέρασε τη νύχτα του στη ΓΑΔΑ, επειδή συμμετείχε σε διαμαρτυρία (μαζί με τον Τάσο Χατζηπαράσχου και άλλους πολίτες) έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Κατά την κράτησή του ο Σπύρος Χατζάρας δήλωσε: «Με προσωπική εντολή του Χρυσοχοΐδη μας συνέλαβαν μπροστά από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δεν κάναμε τίποτε παράνομο. Στεκόμαστε απλώς εκεί, όπως έχει κάθε Έλληνας δικαίωμα, και λέγαμε την γνώμη μας για τον νόμο που προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου - ή πιο σωστά Παπαεβραίου - και μας έφεραν στην ΓΑΔΑ για να μην μπορούμε να εκφράσουμε την γνώμη μας. Η Χούντα είναι εδώ»!

Σήμερα, προσχώρησε επίσημα στο ΛΑ.Ο.Σ. Μάλιστα, ο Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε: "Πάρα πολλά βράδια έβλεπα το Σπύρο Χατζάρα(σ.σ. αναφέρεται στην πρόσφατη δημοσιογραφική του δουλειά κι όχι στα χρόνια της ΕΡΤ του Ανδρέα), άκουγα την επιχειρηματολογία του, άκουγα τις εθνικές του θέσεις και πάντα σκεπτόμουν ότι πρέπει να συστρατευθεί στον τίμιο και καλό αγώνα. Σπύρο, καλώς ήρθες".

Ο Σπύρος Χατζάρας, εν όψει των επικείμενων εκλογών ζήτησε την πανστρατιά των πατριωτικών δυνάμεων με τον ΛΑΟΣ λέγοντας.

«Η τρίτη ελληνική δημοκρατία γεννήθηκε το 1974 με την εσχάτη προδοσία της Κύπρου και πέθανε με την εσχάτη προδοσία της συνθηκολόγησης με την Διεθνή Χούντα των Επενδυτών και το ΔΝΤ. Οι υπάλληλοι της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και της Χούντας των Τραπεζιτών, τα κόμματα της Goldman Sachs, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με το δεύτερο μνημόνιο δεν μας έσωσαν. Μας πρόδωσαν. Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα οριστικά. Ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αποφασιστική μάχη που θα κριθούν όλα, θα δοθεί στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε και πρόσθεσε:


«Τώρα επιβάλλεται, η πανστρατιά των πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων. Ο Λαός θα ακυρώσει τα σενάρια του σκηνοθέτη της οδού Β.Σοφίας και θα επιβάλει με την ψήφο του Εθνική πατριωτική Ενότητα, για μια Ελεύθερη Ελλάδα, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες. Είναι η ώρα της συστράτευσης με τον Λαικό Ορθόδοξο Συναγερμό και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Στα χαρακώματα την ώρα της μάχης υπάρχει θέση για όλους. Καλώ κάθε πατριώτη, κάθε δημοκράτη, κάθε τίμιο Έλληνα να έρθει μαζί μας».

Ο Σπ. Χατζάρας θα είναι υποψήφιος στην Β' Αθηνών. Όπως δήλωσε, «σημασία δεν έχει η προσωπική επιτυχία. Έχει η νίκη. Η νίκη του Ελληνικού λαού. Η ανατροπή του σημερινού άθλιου καθεστώτος». Ευχήθηκε -όπως έκαναν και το 21 πριν από κάθε μάχη- «καλό βόλι».