Κατά μέτωπο πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τα δύο μεγάλα κόμματα ξεκίνησαν την ανταλλαγή πυρών, με τη ΝΔ να εξαπολύει επίθεση κατά το Ευάγγελου Βενιζέλου για «οκτάμηνες ρουσφετολογικές συμβάσεις» στα ΕΛΤΑ. >>>
Το παζλ της σύγκρουσης, συμπληρώνουν τα ταξί και η φορολόγηση των τακτοποιημένων χώρων που διευρύνουν το πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, η Συγγρού, μετά την προσωπική επίθεση του Γιάννη Μιχελάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έπεσε σε ύφαλο, καθώς ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΛΤΑ, δήλωσε στην εκπομπη του Mega «Ανατροπή» ότι οι προσλήψεις είναι εποχικές και έγιναν όπως κάθε χρόνο μέσω ΑΣΕΠ.
Μάλιστα, απέδωσε τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, σε «εσφαλμένη πληροφόρηση».
Ο κ. Μιχελάκης καλούσε τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις «ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις» και, αν δεν γίνει αυτό, δήλωνε ότι ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους.
Η απάντηση της Ιπποκράτους το απόγευμα της Δευτέρας στις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη ήταν η ακόλουθη: «Επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προκλητική ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή επιτροπή υπουργών, την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει ο πρώτος συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ».
Πάντως, ο κ. Μιχελάκης επανήλθε σήμερα στο θέμα, και, μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι η ΝΔ μετά τις εκλογές θα επανεξετάσει όλες τις προσλήψεις. Επίσης, επικαλέστηκε και την έκθεση Ράιχενμπαχ λέγοντας ότι εκεί αναφέρεται πως παραβιάζεται το ένα προς δέκα στην αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων από το δημόσιο.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλύπτοντας τον υπουργό Μεταφορών για τις προσλήψεις, ενώ χαρακτήρισε λογικές τις αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

Σχόλια