Άλλη μία βοήθεια προς τις τράπεζες προσφέρει η κυβέρνηση! Καταργεί –ως υποχρεωτικό- τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τον μετατρέπει σε προαιρετικό! Αυτό σημαίνει ότι όταν χρωστάμε σε μία τράπεζα, δεν θα υπάρχει, πλέον, η παραμικρή ελπίδα να τα βρούμε μαζί της, καθώς η τράπεζα μόνον προαιρετικά θα δέχεται να συνομιλεί με αυτόν που χρωστά… >>>

 

Η κατάργηση προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, το οποίο εγκρίθηκε, χθες, από το υπουργικό συμβούλιο. Κι αυτό αποφασίστηκε επειδή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός “δεν περπάτησε”.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Καταναλωτών “Η Ποιότητα της Ζωής” (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.), η κατάργηση “αποτελεί τεράστιο λάθος που αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην εφαρμογή του νόμου στα ειρηνοδικεία”. Παραδέχεται ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός όπως ισχύει δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, “'κυρίως εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να ανταποκριθούν ρεαλιστικά στα αιτήματα των υπερχρεωμένων οφειλετών. Άλλες τράπεζες δεν απαντούσαν καθόλου και άλλες απαντούσαν άλλοτε με αόριστες και άλλοτε με ασύμφορες προτάσεις για τους δανειολήπτες και στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να υποστηρίξει τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού”.

Εφαρμόζοντας τη λογική “πονάει κεφάλι – κόψει κεφάλι”, η κυβέρνηση επιλέγει να καταργήσει τον διακανονισμό. Ποιος ευνοείται; Κατ΄ αρχήν οι τράπεζες. Γλιτώνουν το κόστος της διαδικασίας. “Στην ουσία, αντί να τις ελέγξει, επιλέγει να τις διευκολύνει”, υποστηρίζει η οργάνωση των καταναλωτών.

Γλιτώνουν, όμως, και οι καταναλωτές και δανειολήπτες, την εισφορά την οποία υποχρεωτικά έδιναν στις καταναλωτικές οργανώσεις, για να συμπληρώσουν το φάκελό τους και να “κυνηγήσουν” αυτές, για λογαριασμό τους, κάποιον διακανονισμό –ειδικά όταν η υπόθεση έφθανε στα δικαστήρια.

“Οι οφειλέτες λαμβάνουν νομική και συμβουλευτική υποστήριξη με το ελάχιστο κόστος της ετήσιας συνδρομής από τους πιστοποιημένους φορείς για τη διαδικασία και τις διατάξεις του νόμου, προσερχόμενοι στα ειρηνοδικεία ενημερωμένοι για τα ενδεχόμενα και τις προοπτικές του νόμου”, απαντά η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Και υποστηρίζει ότι “οι πιστοποιημένοι φορείς φιλτράρουν τις υποθέσεις υπερχρέωσης, δεδομένου ότι στο νόμο δεν υπάγονται όλες οι περιπτώσεις, αποτρέποντας έτσι ως ένα βαθμό την υπερφόρτωση αιτήσεων στα ειρηνοδικεία”.

Αντί της κατάργησης, η οργάνωση ζητά:

  • Επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη απάντησης ή απάντησης αόριστης.
  • Ορισμό της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ως κεντρικού φορέα διαχείρισης των αιτημάτων
  • Έλεγχο των κάθε είδους γραφείων και εταιριών που χωρίς καμία πιστοποίηση συμμετέχουν στην εξωδικαστική διαδικασία.
  • Εποπτεία όλων των εμπλεκόμενων πιστοποιημένων φορέων.