Με την αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου θα συστεγαστεί το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνάντηση που είχε, σήμερα, με το προεδρείο της οργάνωσης. Πρόσθεσε ότι >>>
δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης της έδρας του ΣΑΕ.
Φιλοδοξία των δύο πλευρών και του Δήμου Καλαμαριάς, όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, είναι να αξιοποιηθεί, στο απώτερο μέλλον, το Παλατάκι, ώστε "να γίνει έδρα όχι μόνο του Απανταχού Ελληνισμού, αλλά και του Ξεριζωμένου Ελληνισμού, ένα Κέντρο σημαντικό για την πόλη και για όλο τον Ελληνισμό". 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΕ, Ι. Ταμβάκης, τόνισε: "Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μας, η πρωτεύουσα του Απανταχού Ελληνισμού". Δεν είπε όχι στη συγκατοίκηση, αλλά επεσήμανε ότι "επιθυμία μας είναι να μπορούν στους όμορφους χώρους του γραφείου του ΣΑΕ, να μπορούν να γίνονται και εκδηλώσεις". 
Για τα όσα γράφτηκαν, πρόσφατα, περί κόντρας μεταξύ ΣΑΕ και Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ταμβάκης είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι μία συζήτηση, πρόσωπο με πρόσωπο, λύνει πάντα τις διαφορές.