Αύξηση 19%, σε σχέση με πέρυσι, στη ζήτηση για ταξίδια σε όλη την Ελλάδα από τη Ρωσία, έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής οι ιδιωτικές εταιρείες, που διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες για τη χορήγηση βίζας στους Ρώσους πολίτες. >>>

Αυτό επισημαίνεται σε  ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΜΙΤΤ 2012), που θα γίνει στη Μόσχα. 

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ρώσοι εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για τα λεγόμενα «city breaks» (ολιγοήμερες αποδράσεις) στη Θεσσαλονίκη. Δείχνουν αδυναμία στα μνημεία, τη γαστρονομία, τις αγορές και τη νυχτερινή διασκέδαση. Επίσης, κάνουν, με βάση τη Θεσσαλονίκη, εξορμήσεις σε Χαλκιδική, Πιερία, Βεργίνα, Καστοριά και Άγιον Όρος - ακόμη και τα Μετέωρα.

Στην εισροή περισσότερων Ρώσων τουριστών στη Θεσσαλονίκη συμβάλλουν και οι συνδέσεις του αεροδρομίου «Μακεδονία» με τη Μόσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, το 2011 καταγράφηκαν 39.486 διανυκτερεύσεις Ρώσων τουριστών στα ξενοδοχεία του νομού, αριθμός αυξημένος κατά 62,83% σε σχέση με το 2010.